Μπακογιάννη για Πρέσπες: “Μπορούσαμε να έχουμε υπογράψει τα μνημόνια νωρίτερα “
Διαβάζεται σε 2'Την ψήφιση των μνημονίων της Συμφωνίας των Πρεσπών που εκκρεμούν από το 2020 ζήτησε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία παραδέχτηκε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να το έχει πράξει νωρίτερα.
- 14 Μαΐου 2024 09:48
Στην παραδοχή πως τα τρία μνημόνια της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα οποία έμειναν στο ράφι για 4 χρόνια, θα έπρεπε να έχουν ψηφιστεί νωρίτερα εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν, της επίσκεψης Ράμα στην Αθήνα και της έντασης των τελευταίων 24ώρων με τη Βόρεια Μακεδονία, η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε σχετικά με το τελευταίο: “Τα μνημόνια πρέπει να τα ψηφίσουμε. Μπορούσαμε να το έχουμε κάνει νωρίτερα”.
Σε ερώτηση μάλιστα για το ενδεχόμενο να υπάρχουν διαφωνίες στο εσωτερικό της κυβέρνησης σχετικά με την ψήφισή τους, απάντησε πως “η Νέα Δημοκρατία είναι πολύ σοβαρό” και έκανε λόγο για “υπευθυνότητα”, τονίζοντας ότι “εμείς δεν είμαστε ρεμπεσκέδες”.
Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών και το αν υπάρχει θέμα με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκαθάρισε: “Η πραγματικότητα εκδικείται. Το έχουμε ζήσει με όλους αυτούς που θα σκίζανε μνημόνια. Όταν γίνει η κυβέρνηση στα Σκόπια, η πραγματικότητα θα πέσει πάνω στο κεφάλι τους και θα καταλάβουν ότι όλα αυτά που λέγανε προεκλογικά είναι αέρας φρέσκος. Άρα δύο πράγματα μπορεί να συμβούν: Το ένα είναι να επιμείνουν και αν το κάνουν, τότε ευρωπαϊκή προοπτική… γιοκ. Οι αντιδράσεις θα είναι κολοσσιαίες. Αυτό δεν το αντέχει η χώρα. Το άλλο είναι να συνετιστούν, θα ακολουθήσουν την πεπατημένη και θα ‘φάνε’ όσα είχαν πει προεκλογικά”.
Αναφορικά με την επίσκεψη του Έντι Ράμα στη χώρα μας, απάντησε πως “δεν με νοιάζει”, τονίζοντας από την άλλη πως “με νοιάζει αυτό που έκανε με τον Μπελέρη. Το ότι μάζεψε 5.000 Αλβανούς και τους μίλησε, με γεια του με χαρά του”, ενώ κάλεσε τον Αλβανό πρωθυπουργό να “μην ξεχνάει ότι πολιτική επιρροή στους ψηφοφόρους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα, έχει πρωτίστως η Ελλάδα. Και όταν η Ελλάδα θέλει να κάνει χρήση αυτή της πολιτικής της επιρροής, μπορεί να την κάνει και με πολύ μεγάλη άνεση”.