Bασιλειάδης: Ζούμε στην εποχή των τεράτων, γι’ αυτό ας πάμε σε εκλογές

Διαβάζεται σε 3'
Bασιλειάδης: Ζούμε στην εποχή των τεράτων, γι’ αυτό ας πάμε σε εκλογές
Γιώργος Βασιλειάδης INTIME NEWS

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ο Γιώργος Βασιλειάδης δεν χαρίστηκε στον Στέφανο Κασσελάκη και εξήγησε γιατί το κόμμα πρέπει να προσφύγει στη βάση.

Ο πρώην Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βασιλειάδης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να πάει σε εκλογές ασκώντας του κριτική εφ’ όλης της ύλης.

Άρχισε με τη ρήση του Γκράμσι που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος: “Δεν μπορώ να μη σχολιάσω τη ρήση του Γκράμσυ που επικαλέστηκε ο Πρόεδρος. Και θα πω ότι καταρχήν συμφωνώ. Αρκεί να την πούμε σωστά. Γιατί ο Γκράμσυ είπε ότι την περίοδο της διαπάλης του παλιού με το νέο (που ο καθένας βέβαια μπορεί να δώσει τη δική του ερμηνεία σε αυτό) ζούμε την εποχή των τεράτων. Και επειδή ακριβώς αυτό ζούμε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γι’ αυτό και καταθέσαμε την πρόταση μομφής.

Φτάσαμε στο σημείο να κατεδαφίζεται μπροστά στα μάτια μας η πιο σημαντική για την πατρίδα περίοδος του ΣΥΡΙΖΑ, η περίοδος της διακυβέρνησης και της απελευθέρωσης της χώρας από το ζυγό των μνημονίων. Να επιχειρείται η κατεδάφιση στελεχών όπως ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμα και με όρους ποινικού δικαίου. Να κατεδαφίζεται τελικά ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ“.

Συνέχισε λέγοντας “η δεύτερη γενική παραδοχή είναι ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι πολιτική και ιδεολογική αυτοχειρία να παραδινόμαστε σε μια περιδίνηση στην οποία μας διχάζουν τα πάντα. Πρέπει με όση ψυχραιμία μας έχει απομείνει, όση αγάπη για την Αριστερά και την κοινωνία που αγωνιά, όση περίσκεψη, να αναζητήσουμε από κοινού διέξοδο από το καταστροφικό αδιέξοδο. Να βάλουμε τέλος στο πάρτι του καθεστώτος Μητσοτάκη με δικά μας έξοδα”.

Κατέληξε έτσι στην πρότασή του: “Προτείνω λοιπόν να κάνουμε όλοι ένα βήμα πίσω. Και να προσφύγουμε στον κυρίαρχο λαό. Στο λαό του κόμματος, πιο συγκεκριμένα. Και αυτό ζητήσαμε με την πρωινή μας παρέμβαση πριν την έναρξη της διαδικασίας. Μια ανοιχτή, δημοκρατική, διάφανη διαδικασία, που θα δώσει το λόγο στα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

Αυτό δεν είναι ταλαιπωρία, όπως λέγεται. Είναι εκτόνωση, δημοκρατική ανάσα σε μια τοξική ατμόσφαιρα, λύτρωση για το κόμμα και τον κόσμο του.

Ταλαιπωρία και μάλιστα πρωτοφανής είναι ό,τι καθημερινά γίνεται, λέγεται, ακούγεται, και πληγώνει απομακρύνει, απογοητεύει.
Οφείλουμε να εμπιστευτούμε το κριτήριο εκείνων που επιμένουν, στέκονται όρθιοι σε μια κατάσταση περιδίνησης, θέλουν και μπορούν να δώσουν διέξοδο στο αδιέξοδο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα