Χαρίτσης για νομοσχέδιο Παιδείας: “Μας επιστρέφει σε λογική της δεκαετίας του ’50”

Χαρίτσης για νομοσχέδιο Παιδείας: “Μας επιστρέφει σε λογική της δεκαετίας του ’50”
Eurokinissi

"Το νομοσχέδιο μας επιστρέφει σε μια λογική που μιλάει για διαγωγή κοσμία, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη και επαναφέρει ζητήματα αξιολόγησης με τιμωρητικούς όρους", ανέφερε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Η αναχρονιστική αντι-μεταρρύθμιση που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση στην εκπαίδευση την φέρνει αντιμέτωπη με το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των επιστημονικών φορέων και των πολιτικών δυνάμεων», διεμήνυσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡA και στο δημοσιογράφο Αλφόνσο Βιτάλη. Ενώ προσέθεσε: «Μας επιστρέφει σε μια λογική της δεκαετίας του 50», η οποία «μιλάει για διαγωγή κοσμία, αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στην τάξη, επαναφέρει τα ζητήματα της αξιολόγησης με τιμωρητικούς όρους και θέτει φραγμούς στην εκπαίδευση, διαχωρίζοντας τα σχολεία σε πρότυπα και δεύτερης διαλογής, τα οποία αφήνει στην τύχη τους».

«Ο πρωθυπουργός προσπάθησε να περιγράψει το σχολείο του μέλλοντος με όρους του παρελθόντος» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για μια συνολική στρατηγική της κυβέρνησης για επαναφορά στο παρελθόν» όπως είδαμε και «στο νομοσχέδιο για το περιβάλλον, όπου επίσης είχαμε αναχρονιστικές διατάξεις που μας γυρνάνε στις χειρότερες μέρες της αχαλίνωτης ανάπτυξης χωρίς κανόνες», όπως έκανε «στα εργασιακά, με μια σειρά από ρυθμίσεις που επαναφέρουν μνημονιακές πολιτικές διάλυσης της εργασίας». «Όλα αυτά ψηφίζονται εν μέσω πανδημίας και σε συνθήκες δύσκολες για τη λειτουργία του κοινοβουλίου», επισήμανε.

Ο Αλ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι «σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τον επικίνδυνο λαϊκισμό με τον οποίο πολιτεύτηκε η ΝΔ ως αντιπολίτευση», χαρακτηρίζοντας σε θετική κατεύθυνση τη συμφωνία καθορισμού ΑΟΖ με την Ιταλία, «η οποία πιάνει το νήμα από τις σημαντικές προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε : «Όλο το προηγούμενο διάστημα βλέπαμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρακολουθεί ως θεατής τις εξελίξεις. Πρέπει να προχωρήσει στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια στο Ιόνιο, όπως ήταν και ο δικός μας σχεδιασμός», αλλά «και σε διπλωματικές πρωτοβουλίες που θα επαναφέρουν την Ελλάδα στο κέντρο της προσπάθειας για σταθερότητα στην περιοχή μας και θα περιορίζουν την επιθετικότητα από την πλευρά της Τουρκίας».

Αναφερθείς στο πρόγραμμα ΣΥΝεργασία, ο Αλ. Χαρίτσης τόνισε πως «ακόμα δεν το είδαμε και η κυβέρνηση αρχίζει τα μπαλώματα» κάτι που χαρακτήρισε ως «ομολογία αποτυχίας», καλώντας την κυβέρνηση «να το αποσύρει, και να εφαρμόσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για στήριξη της εργασίας», με «διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας, κάλυψη του μισθολογικού κόστους, ενίσχυση των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων με μη επιστρεπτέες ενισχύσεις και στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας όπως η εστίαση, ο τουρισμός και ο αγροτικός τομέας».

«Ο ΟΟΣΑ μιλάει για πολύ υψηλή ύφεση για το 2020 και ειδικά για την Ελλάδα προβλέπει πολύ αργή ανάκαμψη το 2021, πολύ χαμηλότερη από αυτή της υπόλοιπης Ευρώπης», προειδοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό δεν οφείλεται μόνο στις ιδιομορφίες της ελληνικής οικονομίας αλλά και στην πολιτική του «βλέποντας και κάνοντας» που ακολουθεί η κυβέρνηση» πρόσθεσε, τονίζοντας: «Δυστυχώς οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιβράδυναν σημαντικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας και οδήγησαν την οικονομία σε ύφεση πολύ πριν την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα