Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δεν θα κάνουμε εκπτώσεις

Χατζηδάκης: Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν, δεν θα κάνουμε εκπτώσεις
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης Eurokinissi

"Το βασικό είναι να αλλάξει σελίδα ο τόπος, όχι απλώς να φύγει η κυβέρνηση. Εχουμε μεγάλο βάρος στους ώμους μας" είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ

Εφόλης της ύλης είναι μίλησε o αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκις στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού. Συγκεκριμένα είπε τα εξής:

Για τις σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ:

“Το βασικό είναι να αλλάξει σελίδα ο τόπος, όχι απλώς να φύγει η κυβέρνηση. Εχουμε μεγάλο βάρος στους ώμους μας. Ευθύνη μας είναι να διδαχτούμε από τα δικά μας λάθη και από τα λάθη της άλλης πλευράς. Η έμφαση είναι στο να ακολουθήσουμε πολιτικές που θα δημιουργήσουν προοπτική. Από εκεί και πέρα δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Η Δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τη δουλειά της. Εξεταστική επιτροπή σε σχέση με το μνημόνιο θα γίνει και για το Μάτι θα παρακολουθήσουμε τις δικαστικές εξελίξεις και τα υπόλοιπα θα τα δούμε. Δεν θέλουμε να χαριστούμε σε κανέναν, δεν θα αθωώσουμε ενόχους, δεν θα κάνουμε εκπτώσεις, αλλά η προτεραιότητά μας είναι η επίλυση των προβλημάτων της χώρας.

Για τις απόψεις Βορίδη: “Η ΝΔ είναι πολυσυλλεκτικό κόμμα. Δεν είμαστε ανθρωπάκια του Γαϊτη, δεν λέμε όλοι τα ίδια πράγματα, υπάρχουν αποχρώσεις. Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα σεβαστεί τη δημοκρατία. Υπάρχουν φανατικοί και στις δύο πλευρές, για εμάς λένε ότι είμαστε ακροδεξιοί ή από την άλλη ότι ο Τσίπρας είναι Κιμ Γιονγκ Ουν. Αυτά δεν τα πιστεύουν οι πολίτες. Τα κόμματα στην πολιτική τους διαμάχη λένε τα δικά τους αλλά το ζήτημα είναι τι αγοράζει ο πολίτης. Οι περισσότεροι ξέρουν ότι η δημοκρατία έχει εμπεδωθεί και ότι ζητούμενο είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής της κοινωνικής πλειοψηφίας.  Για την πόλωση: Η συνεννόηση θέλει δύο. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει στο DNA της τη συνεννόηση. Και να έχουμε αυτοδυναμία θα απευθυνθούμε σε όλες τις δυνάμεις του ευρωπαϊσμού και της λογικής. Οχι, αυτό δεν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μας αντιμετωπίζει ως απόβλητους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοτοποθετείται εκτός αυτού του τόξου. Για το Ποτάμι: Μετά τις εκλογές είμαστε εδώ να συνεργαστούμε με όσους συμφωνούν με το πρόγραμμά μας για την ανάπτυξη. Πολιτικοϊδεολογικά είμαι κοντά στο Ποτάμι. Δεν αποτρέπουμε κανέναν να έρθει, αλλά δεν πάμε να προκαλέσουμε ζητήματα σε άλλα κόμματα.

Για τον ανασχηματισμό: Αυτοακυρώνεται το αφήγημα του Αλ. Τσίπρα για το νέο και την αντίθεση στην ακροδεξιά. Χρησιμοποιεί στελέχη των τρισκατάρατων κυβερνήσεων Παπανδρέου και Σαμαρά, συνεργάζεται με πρόσωπα που δεν ανήκουν στην εκσυγχρονιστική δεξιά αλλά στην λαϊκιστική δεξιά, όπως ο κ. Καμμένος και η κα Παπακώστα.

Για το ασφαλιστικό: Θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλος. Προτείνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που θα στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: Εθνική σύνταξη, επαγγελματικά ταμεία και ιδιωτική ασφάλιση που θα λειτουργεί επικουρικά και συμπληρωματικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα