Δ. Παπαδημητρίου σε ΝΔ: Εγώ δεν είμαι στα Paradise Papers, ούτε επένδυσα σε offshore

Δ. Παπαδημητρίου σε ΝΔ: Εγώ δεν είμαι στα Paradise Papers, ούτε επένδυσα σε offshore
Ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου στην σύζητηση επίκαιρων ερωτήσεων στην Βουλή την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ο υπ. Οικονομίας χαρακτήρισε "κραυγές εντυπωσιασμού" τις αναφορές Άδωνι Γεωργιάδη και του συνέστησε να κάνει μαθήματα αριθμητικής. Ξεκαθάρισε ότι τα χρήματα που έχει στο εξωτερικό δεν βγήκαν από την Ελλάδα αλλά αποκτήθηκαν στις ΗΠΑ

Σκληρή απάντηση στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη, που τον κατηγόρησε ότι έχει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου στον απόηχο της αποκάλυψης για την εμπλοκή του ονόματος της Μαρέβας Μητσοτάκη στη λίστα φορολογικών παραδείσων Paradise Papers.

«Εγώ δεν έχω επενδύσεις σε offshore, δεν είμαι στα Paradise Papers ούτε στα Panama Papers, ούτε στη λίστα της Κριστίν Λαγκάρντ» ξεκαθάρισε στον Άδωνι Γεωργιάδη ο κ. Παπαδημητρίου και χαρακτήρισε «κραυγές εντυπωσιασμού» τα όσα ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε επίσης ότι το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που έχει στο εξωτερικό δεν προέρχεται από την Ελλάδα αλλά από τις απολαβές του στις ΗΠΑ. «Ο κ. Γεωργιάδης ξέρει ότι τα χρήματα που εγώ και η σύζυγός μου έχουμε στην Αμερική και το ειδικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα, δεν έχουν βγει από τη χώρα πηγαίνοντας στην Αμερική. Είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς 50 χρόνων στην Αμερική, έχουν φορολογηθεί και φορολογούνται με τους υψηλότερους συντελεστές φορολογίας στην Αμερική και έχουν δηλωθεί στο πόθεν έσχες» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο κ. Παπαδημητρίου έκανε όμως και μια δηκτική αναφορά στις μαθηματικές ικανότητες του κ. Γεωργιάδη που ισχυρίστηκε ότι ο υπουργός Οικονομίας διαθέτει 5 εκ. ευρώ. «Ήθελα να πω στον κύριο Γεωργιάδη, ότι χρειάζεται μαθήματα μαθηματικών ή απλώς αριθμητικής. Προφανώς δεν ξέρει να προσθέτει ούτε να αφαιρεί» είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα