Δε βιάζεται η Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο

Δε βιάζεται η Γεννηματά για τον εκλογικό νόμο
Συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αντικείμενο τον εκλογικό νόμο την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση της με τον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι θα περιμένει την πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο, καθώς όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός δεν ξεκαθάρισε τις απόψεις του και δεν παρουσίασε ολοκληρωμένη πρόταση

Την επίσημη πρόταση της κυβέρνησης για τον εκλογικό νόμο θα περιμένει το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να τοποθετηθεί, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά μετά τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αποφεύγοντας να δώσει εκ των προτέρων μήνυμα συναίνεσης ή απόρριψης στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, καθώς άλλωστε όλα εξαρτώνται από την έκβαση των διαβουλεύσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κ.Γεννηματά σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό είπε: “Ο κ.Τσίπρας δεν ξεκαθάρισε τις απόψεις του και δεν παρουσίασε μία ολοκληρωμένη πρόταση.” Χαρακτήρισε επίσης της συζήτηση “περισσότερο διερευνητική” και σημείωσε: “Εμείς έχουμε παρουσιάσει τις προτάσεις μας και για τη συνταγματική αναθεώρηση και για τον εκλογικό νόμο. Η συζήτηση όμως για τα θέματα αυτά, όπως καταλαβαίνετε, θέλει ανοιχτά χαρτιά και ειλικρινείς προθέσεις. Έτσι εάν η κυβέρνηση παρουσιάσει δημόσια και επίσημα μία ολοκληρωμένη πρόταση τότε θα τοποθετηθούμε.”

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι: “Εμείς, τμηματικά, με δόσεις εκλογικό νόμο, δε θα ψηφίσουμε, ούτε θα κάνουμε τη χάρη στην κυβέρνηση να φύγει η συζήτηση από τα καθημερινά προβλήματα”. Απάντησε έτσι στις επιθέσεις στελεχών της ΝΔ όπως ο αντιπρόεδρος Άδωνις Γεωργιάδης, που “απειλούν” τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι εάν ψηφίσουν τον εκλογικό νόμο θα ταυτιστούν με την κυβέρνηση Τσίπρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα