Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση Βουδούρη

Δεκτή από τον Τσίπρα η παραίτηση Βουδούρη
ΝΑΥΠΛΙΟ-Με ομιλητές τον Οδ. Βουδούρη Υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και το Ν. Πατσαρίνο Περιφερειακό Σύμβουλο η παράταξη «Πελοπόννησος Πρώτα» διοργάνωσε πολιτική εκδήλωση στο Ε.Κ. Ναυπλίου την Κυριακή 30 Μαρτίου. (eurokinissi Βασίλης Παπαδόπουλος) Eurokinissi

Ο γενικός γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων είχε παραδεχθεί ότι υπήρχε θέμα στις σχέσεις του με τον προϊστάμενο του υπουργό, Γ.Μουζάλα

Δεκτή έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την παραίτηση του γενικού γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων Οδυσσέα Βουδούρη.

Ο κ. Βουδούρης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον ΣΚΑΙ, είπε πως είναι “πιο έντιμο να υποβάλω την παραίτησή μου”, σημειώνοντας πως υπάρχει ζήτημα στις σχέσεις του με τον προϊστάμενο υπουργό Ιωάννη Μουζάλα, ενώ χθες η Εφημερίδα των Συντακτών είχε δημοσιεύσει επιστολή του με την οποία διαμαρτύρονταν για την καθυστέρηση στην υπογραφή των οργανωτικών μέτρων που προβλέπει ο νόμος 4375/2016.

Σημείο τριβής μεταξύ του υπουργού και του γενικού γραμματέα φέρεται να ήταν το ζήτημα των αρμοδιοτήτων.

Καθώς ο κ.Βουδούρης, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές είχε πολιτευθεί με το ΣΥΡΙΖΑ, προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ από όπου διεγράφη με αφορμή το μνημόνιο και στη συνέχεια είχε εκλεγεί βουλευτής το 2012 με τη ΔΗΜΑΡ από όπου επίσης διεγράφη επειδή διαφώνησε με την πολιτική της τρικομματικής.

Με αφορμή την αποδοχή της παραίτησης του κ. Βουδούρη από τον Πρωθυπουργό, η Δημοκρατική Συμπαράταξη  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Ο κ. Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση Βουδούρη όπως ήταν αναμενόμενο. Του χρεώνεται ότι “έσπασε τον όρκο σιωπής”. Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η σιωπή είναι χρυσός. Ο κ. Βουδούρης είναι ελεύθερος πλέον να συνεχίσει την πολιτική του περιπλάνηση.”

Από την πλευρά της ΝΔ, ο εκπρόσωπος τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε:

“Η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, και τα όσα  οδήγησαν σε αυτήν, επιβεβαιώνουν την αδυναμία της Κυβέρνησης να εργασθεί με στοιχειώδη συντονισμό και αποτελεσματικότητα στο προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Με λίγα λόγια, η παραίτηση Βουδούρη είναι η κορυφή του παγόβουνου της Κυβερνητικής ανεπάρκειας στην αντιμετώπιση ενός ακόμα, πολύ σοβαρού για τη χώρα ζητήματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα