Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου
Meeting between the the president PASOK, Fofi Gennimat and the leader of Democrats Socialists Movement (KIDISO) George Papandreou, in Athens, on Jan. 12, 2017 / , , 12 , 2017 SOOC

Δεν κατέθεσε υποψηφιότητα ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη συνεδρίαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του ΚΙΔΗΣΟ. Ανακοίνωσαν επίσημα τις υποψηφιότητες τους Κωνσταντινόπουλος, Μανιάτης

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του προσωρινού Εθνικού Συμβουλίου του ΚΙΔΗΣΟ, με τον Γιώργο Παπανδρέου να μην καταθέτει υποψηφιότητα, αλλά να επιθυμεί να εμφανιστεί ο ίδιος και το κόμμα του ως εγγυητές της ενότητας της παράταξης.

Νωρίτερα, πριν την συνεδρίαση, συνεργάτες του ανέφεραν ότι εισηγούνταν στον πρώην πρωθυπουργό να διεκδικήσει την ηγεσία της νέας παράταξης, όμως εκείνος έκρινε πως αυτή την στιγμή χρειάζεται ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην όλη διαδικασία και πως μόνο το ΚΙΔΗΣΟ μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα κατά την συνεδρίαση ήταν πανηγυρικό, καθώς τα κορυφαία στελέχη του κόμματος του Γ.Παπανδρέου εκτιμούν πως έφτασε η ώρα για την αντεπίθεση της Κεντροαριστεράς.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης κατέθεσε το μεσημέρι στον πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο, την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του υπό σύσταση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αμέσως μετά ο κ. Μανιάτης δήλωσε: «Σήμερα κατέθεσα επίσημα στον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο την υποψηφιότητά μου για επικεφαλής του νέου κινήματος της προοδευτικής παράταξης, που φιλοδοξώ να καταστήσει τη σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων της πατρίδας μας».

Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε επίσημα και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, με ένα βίντεο στο οποιο απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στους πολιτες, καταλήγοντας:

“Η ίδρυση της μεγάλης, Δημοκρατικής Προοδευτικής μας Παράταξης, αποτελεί εθνικό γεγονός, που θα βάλει τέλος στην καταστροφική πορεία, στην οποία μας οδηγούν οι επιλογές Τσίπρα-Καμμένου.

Με τη συμμετοχή σας θα οικοδομήσουμε την προοδευτική κυβερνητική πρόταση, θα ηττηθεί στρατηγικά ο εθνικολαϊκισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί θα αντιμετωπίσουμε τη ΝΔ ως τον άλλο πόλο κυβερνητικής πρότασης.

Σήμερα ζητώ την στήριξή σας στην υποψηφιότητά μου εκπροσωπώντας τη νέα γενιά ευθύνης της Παράταξης, που παρέμεινε όρθια στα δύσκολα και τίμησε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα