Δένδιας για κακοκαιρία Daniel: Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Δένδιας για κακοκαιρία Daniel: Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε από τις Ένοπλες Δυνάμεις
Νίκος Δένδιας AP Photo/Virginia Mayo

Στα “φίλια πυρά” για καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των ΕΔ στην Καρδίτσα απάντησε ο ΥΠΕΘΑ, αφήνοντας με τη σειρά του αιχμές για Κικίλια

Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε από την πλευρά των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, απαντώντας στα “φίλια πυρά” μέσω διαρροών για αργοπορημένη ενεργοποίηση του στρατού στις πληγείσες απο την κακοκαιρία Daniel περιοχές της Καρδίτσας.

“Επιθυμώ να διαβεβαιώσω την ελληνική κοινωνία ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια όπου κληθούν από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για τη Διαχείριση Κρίσεων του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες αρμόδιες Αρχές. Όπως προβλέπεται από το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, έχοντας τεθεί σε ετοιμότητα από την Τετάρτη το βράδυ. Ουδεμία καθυστέρηση υπήρξε”, δήλωσε ο κ. Δένδιας

Άφησε έτσι με τη σειρά του αιχμές κατά του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και του Βασίλη Κικίλια. 

Σημειωτέον ότι από χθες είχαν αρχίσει και τα σενάρια ανασχηματισμού, με γκρίνια και για το υπουργείο Άμυνας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας επέστρεψε χθες εσπευσμένα στην Αθήνα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ποροκειμένου όπως ο ίδιος δήλωσε να επιβλέψει τη μέγιστη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην παροχή βοήθειας στους πληγέντες από την κακοκαιρία. 

Ο υπουργός Άμυνας στηι δήλωση του εξέφρασε επίσης καταρχήν τη βαθύτατη οδύνη για τις ζωές που χάθηκαν κατά την πρόσφατη πρωτοφανή κακοκαιρία, καθώς και τη συμπαράστασή του στους οικείους τους, όπως και τη συμπαράσταση της Ηγεσίας και του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Εξέφρασε επίσης τη συμπαράστασή του στους κατοίκους των περιοχών οι οποίες επλήγησαν. Για τις καταστροφές στις περιουσίες τους και στις υποδομές στους τόπους κατοικίας τους

“Υποχρεούμαι όμως να εκφράσω και τις ευχαριστίες μου στις γυναίκες και τους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αυταπάρνηση, κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, εκτέλεσαν με επαγγελματισμό και αφοσίωση στο καθήκον τις εντολές που τους δόθηκαν για βοήθεια στους συνανθρώπους μας”, δήλωσε επίσης ο κ. Δένδιας. 

Διαβεβαίωσε τέλος ότι: “Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας θα είναι και στο μέλλον σε πλήρη ετοιμότητα να τεθούν στην υπηρεσία της κοινωνίας και των πολιτών σε παρόμοιες δύσκολες ώρες, εάν έρθουν.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ένοπλες Δυνάμεις θα συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, αποτελώντας τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά ταυτόχρονα και σκέπη της.” 

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα