Δένδιας για Κουφοντίνα: “Ψυχρός δολοφόνος που δεν πρέπει να ενθαρρύνεται”

Δένδιας για Κουφοντίνα: “Ψυχρός δολοφόνος που δεν πρέπει να ενθαρρύνεται”
ICONPRESS.GR

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα. Τι συμβουλεύει εμμέσως πλην σαφώς τις οικογένειες των θυμάτων

Αντίθετος με την έκδοση του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Σε δηλώσεις του στον ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Δένδιας τον χαρακτήρισε “ψυχρό δολοφόνο”, σημειώνοντας πως “δεν πρέπει να ενθαρρύνεται”.

Αναφερόμενος στην πρόταση του εισαγγελέα Λάμπρου, για κατάσχεση των εσόδων από το βιβλίο, είπε, ότι θα ήταν πολύ΄ενδιαφέρουσα μία αγωγή των οικογενειών των θυμάτων κατά του Κουφοντίνα.

“Ποιος παίρνει τα χρήματα; Ασφαλώς δεν πρέπει να πάνε στα χέρια της τρομοκρατίας. Να πάνε στα θύματα της τρομοκρατίας. Κατά την άποψη μου, θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να κατασχεθούν. Να βρεθεί νομικός τρόπος να μην καταλήξουν προϊόντα εγκλήματος στα χέρια του δολοφόνου. Το δικαστήριο του έχει επιβάλει χρηματική ποινή. Του έχουν επιδικαστεί δικαστικές δαπάνες. Όλα αυτά έχουν πληρωθεί;”, είχε πει ο κ. Λάμπρου, εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που δίκασε τους κατηγορούμενους σε πρώτο βαθμό.

Ο εισαγγελικός λειτουργός που πλέον έχει αποχωρήσει από το Σώμα επισήμανε ότι στον Δ.Κουφοντίνα, πέραν της καταδίκης του από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο σε 11 φορές ισόβια και 1.763 χρόνια κάθειρξης, τού έχει επιβληθεί και χρηματική ποινή ύψους 36.300 ευρώ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα