Δένδιας για Τουρκία – Συρία: “Χρειάζεται τεράστια βοήθεια και στήριξη”

Δένδιας για Τουρκία – Συρία: “Χρειάζεται τεράστια βοήθεια και στήριξη”
Νίκος Δένδιας AP Photo/Darko Vojinovic

Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο Νίκος Δένδιας σημείωσε την ανάγκη να συζητηθεί η βοήθεια στα θύματα της "βιβλικής καταστροφής" σε Τουρκία και Συρία.

Την ανάγκη τεράστιας βοήθειας και στήριξης στην Τουρκία και τη Συρία που επλήγησαν από μία “βιβλική καταστροφή”, υπογράμμισε ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων σήμερα, Δευτέρα (20/2) στις Βρυξέλλες.

“Θα έχω την ευκαιρία, ευθύς εξαρχής, να ενημερώσω τους συναδέλφους μου για την επίσκεψή μου στις πληγείσες από τους σεισμούς περιοχές της Τουρκίας και, πέραν αυτού, να συζητήσουμε πώς μπορούμε να σταθούμε δίπλα στα θύματα του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία. Λυπάμαι που το λέω, επρόκειτο για μια βιβλική καταστροφή, πρωτοφανή. Κατά συνέπεια, χρειάζεται μια τεράστια βοήθεια και μια τεράστια στήριξη”, δήλωσε ο Ν. Δένδιας.

Το Συμβούλιο πρόκειται να εξετάσει μια σειρά από σημαντικά θέματα, όπως η Ουκρανία, τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν, αλλά και ζητήματα που εγείρουν η κλιματική αλλαγή και η τεράστια πρόκληση της προστασίας του περιβάλλοντος, όπως ενημέρωσε ο Έλληνας υπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα