ΔΕΘ: Θεοδωρικάκος – Χάμπεκ συζήτησαν για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας

Διαβάζεται σε 2'
Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ
Συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ρόμπερτ Χάμπεκ

Η περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας-Γερμανίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του υπ. Ανάπτυξης Τ. Θεοδωρικάκου με τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ρ. Χάμπεκ

Η περαιτέρω ενίσχυση των εμπορικών, οικονομικών και επενδυτικών σχέσεων Ελλάδας και Γερμανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον Γερμανό αντικαγκελάριο, υπουργό Οικονομικών Υποθέσεων και Κλιματικής Προστασίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η συνάντηση έλαβε χώρα στο περίπτερο της Γερμανίας στην 88η ΔΕΘ, όπου είναι και η τιμώμενη χώρα.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση στη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χάμπεκ υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία συνεργάζονται στο πλαίσιο της ΕΕ, ενώ έχουν κοινή αντίληψη στο ενεργειακό πεδίο.

Τόνισε, δε, ότι η συμμετοχή της Γερμανίας με 133 εκθέτες αποτελεί ισχυρή ένδειξη του ενδιαφέροντος για την ελληνική οικονομία. Περαιτέρω, επισήμανε ότι η ΕΕ στο μέλλον πρέπει να επιταχύνει τη λήψη αποφάσεων και να επενδύσει περισσότερο στις τεχνολογίες.

Ο κ. Χάμπεκ θα έχει συνάντηση στη συνέχεια με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη και με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Τον Υπουργό Ανάπτυξης συνόδευαν η Υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδια για θέματα βιομηχανίας Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, η Υφυπουργός Ανάπτυξης και αρμόδια για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας Ζωή Ράπτη, καθώς επίσης η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων Στελλίνα Σιαράπη, η Γενική Γραμματέας Βιομηχανίας Βίκυ Λοΐζου και ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας Τάσος Γαϊτάνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα