Διαδοχή στη ΝΔ: Δύο κρητικές ενδοοικογενειακές βεντέτες

Διαδοχή στη ΝΔ: Δύο κρητικές ενδοοικογενειακές βεντέτες
Eurokinissi

Η Ντόρα Μπακογιάννη φέρεται τώρα να σκέπτεται, εάν ο Μεϊμαράκης δεν είναι υποψήφιος, να κατέβει εκείνη απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αναμένεται σύντομα να καταθέσει την υποψηφιότητα του με την υπογραφή του επίτιμου. Το σκέπτονται η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μανόλης Κεφαλογιάννης

Άρωμα κρητικής βεντέτας έχει η διαδοχή στη Νέα Δημοκρατία, με δύο ενδοοικογενειακές κόντρες.

Η πιο σκληρή μάχη δίνεται στο εσωτερικό της οικογένειας Μητσοτάκη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πρώτος την υποψηφιότητα του, την οποία μένει να καταθέσει κι επισήμως με τις 50 υπογραφές των μελών της πολιτικής επιτροπής, όπως ορίζει το καταστατικό. Η Ντόρα Μπακογιάννη, που δήλωνε προχθές σε ομήγυρη βουλευτών ότι θα στηρίξει το Βαγγέλη Μεϊμαράκη, διαμηνύει πλέον ότι εάν δεν κατέβει ο κ.Μεϊμαράκης θα είναι υποψήφια η ίδια απέναντι στον αδερφό της.

Το γεγονός ότι η υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη θα φέρει σύμφωνα με πληροφορίες την υπογραφή του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, προφανώς δεν χαροποιεί ιδιαίτερα την κ.Μπακογιάννη, που βλέπει να κλείνει η πόρτα τόσο για την ίδια όσο και για τον υιό της περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, σε περίπτωση εκλογής του αδερφού της.

Εάν όμως αποφασίσει να είναι υποψήφιος και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τι θα πράξει ο κ.Μπακογιάννης; Θα μπει και εκείνος στην κούρσα της διαδοχής και αν ναι, θα επηρεάσει αυτό την απόφαση του θείου του;

“Να μην κάνουμε ένα οικογενειακό ζήτημα, πολιτικό” σχολίασε πάντως ο κ.Μητσοτάκης με εμφανή ενόχληση όταν ρωτήθηκε για τη στάση της Ντόρας Μπακογιάννη προχθές το βράδυ στο κεντρικό δελτίο του Mega.

Η δεύτερη ενδοοικογενειακή αντιπαράθεση αφορά στην οικογένεια Κεφαλογιάννη, χωρίς πάντως να έχει λάβει έντονες δημόσιες διαστάσεις. Και η Όλγα Κεφαλογιάννη και ο Μανώλης Κεφαλογιάννης έχουν όμως στα χέρια τους τον κατάλογο των μελών της πολιτικής επιτροπής και εξετάζουν το ενδεχόμενο να αναζητήσουν τις 50 αναγκαίες υπογραφές.

Οι περισσότεροι στη ΝΔ στοιχηματίζουν ότι εάν υπάρξει υποψήφιος με το επίθετο Κεφαλογιάννης, θα είναι γένους θηλυκού. Γεγονός που προκαλεί πικρόχολα σχόλια από την πλευρά του Μανώλη Κεφαλογιάννη, που φέρεται να δηλώνει σε συνομιλητές του πως εκείνος είναι εντός και εκτός της οικογενείας και έχει ρεύμα από τα κάτω.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα