Διαδοχή στη ΝΔ: Όποιος βρει τις υπογραφές ας κατέβει υποψήφιος, λέει ο Μεϊμαράκης

Διαδοχή στη ΝΔ: Όποιος βρει τις υπογραφές ας κατέβει υποψήφιος, λέει ο Μεϊμαράκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους κατα την είσοδο του στα γραφεία του κόμματος την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Νέες αιχμές Μεϊμαράκη κατά Παπαμιμίκου. Η αμηχανία του Τσίπρα δεν τιμά τη χώρα σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ. Υπογραφές για να είναι υποψήφιος συγκεντρώνει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ Γ.Πατούλης

Μήνυμα με πολλούς αποδέκτες πως όποιος θέλει να διεκδικήσει την αρχηγία της ΝΔ θα πρέπει να βρει και τις απαιτούμενες υπογραφές από τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, έστειλε εκ νέου σήμερα ο εκτελών χρέη προέδρου του κόμματος, με αφορμή την υποψηφιότητα Άδωνι Γεωργιάδη.

«Όλοι οι υποψήφιοι είναι φίλοι μου, τους σέβομαι και τους εκτιμώ, έχουμε αγωνιστεί μαζί. Το ζητούμενο δεν είναι ο μεγάλος αριθμός των υποψηφίων αλλά οι υπογραφές» σημείωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κρατώντας σε αναμμένα κάρβουνα τους υποστηρικτές του καθώς παρέπεμψε και πάλι ως την Παρασκευή για την ανακοίνωση των δικών του τελικών αποφάσεων αναφορικά με τη δική του υποψηφιότητα.

Παράλληλα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης άφησε νέες αιχμές κατά του γραμματέα της ΝΔ και προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής. «Δεν διασφαλίζει ο κ. Παπαμιμίκος τις διαδικασίες. Κανενός η στάση δεν με ενοχλεί. Όλοι είναι συνεργάτες μου. Ωστόσο έχω την προσωπική μου άποψη για τις ικανότητες» είπε ο Β. Μεϊμαράκης 

Τέλος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στις επαφές του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την παρουσία του στο Ίδρυμα Κλίντον και κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για έλλειψη προετοιμασίας την οποία απέδωσε «στη σιγουριά που αισθάνεται κανείς» εξαιτίας της «αλαζονείας», προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξέπεμψε «αμηχανία που δεν τιμά τη χώρα» και σημείωσε ότι «όταν προσέρχεσαι να λάβεις μέρος σε διάλογο με τόσο μεγάλο ακροατήριο και εκπροσωπείς τη χώρα οφείλεις να είσαι άρτια προετοιμασμένος και δεν είναι κακό να έχει και μεταφραστή». Μάλιστα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε ότι η εικόνα αυτή του Αλέξη Τσίπρα είναι ανάλογη με τις διαπραγματεύσεις που είχε με τους Ευρωπαίους εταίρους, καταλήγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έχει περιθώρια βελτίωσης».

Σημειώνεται ακόμη, πως υπογραφές για να είναι υποψήφιος συγκεντρώνει και ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, Γ.Πατούλης.

Συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη αναφέρουν ότι επειδή ο ίδιος γνωρίζει πως αυτές οι διαδικασίες αφήνουν τριβές, αν τελικά είναι υποψήφιος και εκτιμώντας ότι τότε θα εκλεγεί πρόεδρος, έχει αποφασίσει να μην υπογράψουν την υποψηφιότητά του βουλευτές, περιφερειάρχες ή αντιπεριφερειάρχες.

Οι ίδιες πηγές εξηγούν ότι την επόμενη ημέρα ο κ. Μεϊμαράκης θα έχει ως προτεραιότητα την ενότητα και παρότι αρκετοι βουλευτές και περιφερειάρχες έχουν εκφράσει την επιθυμία να υπογράψουν την υποψηφιότητά του, αυτό δεν θα συμβεί γιατί δεν είναι σωστό να βάλει σε αντιπαράθεση κανέναν με κανέναν.

“Πρέπει όλα να αντιμετωπιστούν με ενωτικό πνεύμα”, τονίζουν.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα