Διαδοχή στη ΝΔ: Πάγος στις σχέσεις Μεϊμαράκη-Σαμαρά. Και ο Άδωνις στην κούρσα

Διαδοχή στη ΝΔ: Πάγος στις σχέσεις Μεϊμαράκη-Σαμαρά. Και ο Άδωνις στην κούρσα
ΑΘΗΝΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΔ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ.(EUROKINISSI-ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ) Eurokinissi

Θρίλερ με την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη. Στο κόκκινο το θερμόμετρο στη ΝΔ από τον πάγο στις σχέσεις του πρώην και νυν προέδρου του κόμματος. Αν δεν είναι ο Βορίδης υποψήφιος μπορεί να είμαι εγώ λέει τώρα ο Άδωνις

Αλλαγή δεδομένων σημειώνεται τις τελευταίες ώρες, μετά την επιστροφή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη από τις Βρυξέλλες, καθώς το κλίμα που μεταδίδεται από τη Λεωφόρο Συγγρού είναι ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κλείνει προς το να μην είναι υποψήφιος τελικά. Ενώ παράλληλα, παραμένει μυστήριο η συνάντησή του με τον Κώστα Καραμανλή.

Σύμφωνα με κάποιους εκ των συνομιλητών του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται σφόδρα ενοχλημένος για «κινήσεις προεκλογικές και μετεκλογικές» από στελέχη που χρεώνονται στην επιρροή του Αντώνη Σαμαρά όπως οι «Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

Την ίδια ώρα πάντως και η πλευρά των Σαμαρικών εκφράζει αντίστοιχη ενόχληση ότι προεκλογικά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν υπερασπίστηκε όπως έπρεπε τη διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

Η κατάσταση κατά πολλούς φαντάζει οριακή καθώς αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει αποφύγει να συναντηθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Συγγρού με βουλευτές που πηγαίνουν για να εκφράσουν τη στήριξή τους σε μια δική του υποψηφιότητα.

Μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Γκιουλέκας και Κώστας Τασούλας συγκαταλέγονται σ’ αυτή την κατηγορία ενώ χτες συναντήθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες και με τη Ντόρα Μπακογιάννη για να της μεταφέρουν το ίδιο μήνυμα και να την προτρέψουν σε στήριξη μιας υποψηφιότητας Μεϊμαράκη.

Στο μεταξύ και μέσα σ’ αυτό το κλίμα μιας αναδυόμενης κόντρας Μεϊμαράκη και Σαμαρά, ο Άδωνις Γεωργιάδης δηλώνει έτοιμος να δώσει το παρών στην κούρσα της διαδοχής κάτω από συγκεκριμένους όρους. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του η διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ «δεν είναι στις προτεραιότητές του, αλλά και δεν το αποκλείει. Θα το εξετάσει εφόσον δει πρώτα τους άλλους υποψηφίους». Ο Άδωνις Γεωργιάδης το αποκλείει εκ των προτέρων «αν είναι υποψήφιος ο Μάκης Βορίδης». Μάλιστα το μεσημέρι της Παρασκευής πήρε από την κεντρική εφορευτική επιτροπή τη λίστα των υποψηφίων για τη συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών.

Γαλάζιοι παράγοντες σημειώνουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ήταν οι πρώτοι από το βράδυ των εκλογών που άνοιξαν εμμέσως θέμα ηγεσίας της ΝΔ προτάσσοντας την ανάγκη επαναπροσδιορισμού της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος στις σημερινές συνθήκες και αμφισβητώντας βασικές επιλογές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη όπως η στροφή στο «μεσαίο χώρο», ενώ παραπέμπουν στη δήλωση του υπηρεσιακού προέδρου για «δεξιές συνιστώσες της ΝΔ». Παράλληλα οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η φρασεολογία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη είναι πολύ έντονη και δεν υποδηλώνει απλά την διαφωνία του με μια διαφορετική άποψη στο εσωτερικό της ΝΔ, αλλά έχει μεγαλύτερο βάθος.

Πάντως ορισμένες πληροφορίες θέλουν το θρίλερ με τον προβληματισμό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την υποψηφιότητά του να παίρνει τέλος τις αμέσως επόμενες ώρες.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα