Διακομματικό ‘ναι’ στα αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ

Διακομματικό ‘ναι’ στα αντισταθμιστικά μέτρα για το ΕΚΑΣ
Discussion at the plenum of the greek parliament conserning the establishment of examination Committee for the economy, in Athens, on July 26, 2016 / 2015, , 26 , 2016 SOOC

«Καλύπτουμε το 40% με 70% των απωλειών» δήλωσε ο Γ. Κατρούγκαλος. Ένταση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τη 'βροχή τροπολογιών' της τελευταίας στιγμής

Με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, αλλά σε κάθε άλλο παρά συναινετικό κλίμα υπερψήφισε η Βουλή τα κυβερνητικά μέτρα που αντισταθμίζουν μέρος των απωλειών των δικαιούχων του ΕΚΑΣ.

Τα μέτρα που κατατέθηκαν υπό μορφή τροπολογίας της τελευταίας στιγμής τα υπερψήφισαν όχι μόνο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά και η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων.  Στις ρυθμίσεις που παρουσίασε χθες ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος ανέφερε ότι με αυτές καλύπτεται το 40% έως 70% των απωλειών που υπέστησαν οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ. Εξέφρασε, μάλιστα, την αισιοδοξία του ότι στο μέλλον θα αποκατασταθεί το σύνολο των απωλειών. «Ελπίζουμε στο μέλλον και με συμπληρωματικά μέτρα να μπορέσουμε να καλύψουμε αυτή τη χαίνουσα πληγή στην ελληνική κοινωνία» είπε ο κ. Κατρούγκαλος και επέρριψε την ευθύνη για την κατάργηση του ΕΚΑΣ στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Στον αντίποδα η ΝΔ επέρριψε στην κυβέρνηση όλη την ευθύνη για τις μειώσεις. Τόσο η ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης στηλίτευσαν, όμως, και την πρακτική της κυβέρνησης που επέλεξε να ψηφίσει τα μέτρα με εκπρόθεσμες τροπολογίες της τελευταίας στιγμής. «Είναι ανεπίτρεπτα αυτά τα πράγματα» τόνισε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, διαμαρτυρόμενη για την «βροχή τροπολογιών» που έφερε η κυβέρνηση κατά την εκπνοή της συζήτησης του νομοσχεδίου. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι οι βουλευτές δεν πρόλαβαν καν να διαβάσουν τις διατάξεις που ψηφίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες από τη Βουλή.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα