Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται ένα big bang στο ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 3'
Διαμαντοπούλου: Χρειάζεται ένα big bang στο ΠΑΣΟΚ
INTIME

Η Άννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε την ομιλία της στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, παρουσιάζοντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του κόμματος.

Τις δικές της προτάσεις κατέθεσε η Άννα Διαμαντοπούλου από το βήμα της διευρυμένης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τρεις εβδομάδες πριν τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

Η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος εστίασε στις προκλήσεις του αύριο τόσο για την χώρα όσο και για τον πλανήτη, επισημαίνοντας πως «η ιστορία χτυπά την πόρτα του Κινήματος».

«Η ιστορία μας χτυπά την πόρτα. Όλοι εμείς, είμαστε πολιτικοί απόγονοι μιας μεγάλης παράταξης που ξεκίνησε από τον Ελ. Βενιζέλο. Είναι μεγάλο το φορτίο και η ευθύνη μας. Η δημοκρατική μας παράταξη κατάφερε να συγκεντρώσει όλα τα στρώματα. Αυτή είναι και η ευθύνη μας σήμερα: να καλέσουμε και να πείσουμε ό,τι σημαντικότερο έχει η ελληνική κοινωνία σήμερα. Σε αυτόν τον αγώνα είμαστε και οι έξι σημαιοφόροι. Αυτό που διδάχθηκα πολύ καλά, είναι ότι η ουσία είναι να απαντάς στο ποιος, το τι και το πώς. Θέλω να μιλήσουμε για το μέλλον, για αυτό που θα πείσουμε τον ελληνικό λαό» τόνισε.

Σύμφωνα με την ίδια «πρέπει να πούμε όχι σε αυτήν τη μίζερη Ελλάδα. Το πρώτο βήμα είναι να βγούμε από αυτό το πολιτικό αδιέξοδο. Από το 2019 οι υποσχέσεις της κυβέρνησης είναι όλες στο μηδέν. Ας είμαστε απολύτως ειλικρινείς μεταξύ μας για να κάνουμε το επόμενο βήμα: πρέπει να αλλάξουμε. Ο καθένας μας ας πει πώς αυτό μπορεί να γίνει. Έχουμε προτάσεις, αλλά οι πολίτες δεν γυρίζουν να κοιτάξουν το ΠΑΣΟΚ με πάθος και ελπίδα. Η ελληνική κοινωνία είναι διατεθειμένη ξανά να κοιτάξει το ΠΑΣΟΚ. Πρέπει να μιλήσουμε για όνειρα, πρέπει να μιλήσουμε για το αύριο. Δεν είναι λοιπόν μία επιστροφή. Για να αδράξουμε την ευκαιρία, πρέπει να κοιτάξουμε ότι είμαστε σε έναν άλλο αιώνα, σε μία άλλη εποχή. Για να γίνει το ΠΑΣΟΚ εναλλακτική λύση και διέξοδος για μία δικαιότερη κοινωνία χρειάζεται ένα big bang, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτό που κάναμε μέχρι τώρα γιατί δεν αποδίδει».

Η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε σε μία σειρά από ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής στην οποία η Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να εκφράσουν σαφή στάση.

Αναφερόμενη, δε, στο πολιτικό σύστημα έκανε λόγο για πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα. «Δεν υπάρχει η έννοια της διαβούλευσης και του πολιτικού διαλόγου. Τι είδους δημοκρατική χώρα είναι αυτή;»

«Μεγαλώνουμε το ΠΑΣΟΚ, ισχυροποιούμε τη Δημοκρατία» είπε η κ. Διαμαντοπούλου, υπογραμμίζοντας τις αλλαγές της σύγχρονης ζωής που πρέπει να εντάξει το ΠΑΣΟΚ στον λόγο του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα