Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τα περί capital control

Διαψεύδει ο Βαρουφάκης τα περί capital control
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το δημοψήφισμα το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

O Έλληνας ΥΠΟΙΚ αναφέρθηκε στην πιθανότητα ελέγχου εκταμιεύσεων από τις ελληνικές τράπεζες και το μέλλον του ευρώ, αλλά με παρέμβασή του διαψεύδει πως είναι στα σχέδια της κυβέρνησης το capital control. Πώς έγινε η παρεξήγηση

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε στο δημοσιογράφο και παρουσιαστή του BBC Mark Mardell τις κρίσιμες ώρες που αναμένεται η απόφαση της ΕΚΤ και οι φήμες οργιάζουν για κλείσιμο τραπεζών και έλεγχο εκροής κεφαλαίων. Ο Βρετανός παρουσιαστής πόσταρε ένα tweet με το οποίο προαναγγέλει τη συνέντευξη με τον Έλληνα πολιτικό και στην οποία όπως αναφέρει εκείνος μιλά για capital control, τράπεζες και το μέλλον του ευρώ.


Η είδηση έκανε το γύρο του διαδικτύου με τον τίτλο πως ο Γιάννης Βαρουφάκης εξετάζει το capital control και το άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα. Λίγα λεπτά αργότερα ο ίδιος ο υπουργός με post του στο twitter εξήγησε πως η χρήση του capital control και η νομισματική ένωση είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες. Η ελληνική κυβέρνηση εναντιώνεται στην όλη ιδέα του.

Σε δεύτερο twitter ο Βρετανός παρουσιαστής πρόσθεσε πως ο Γιάνης Βαρουφάκης εξήγησε πως αν η ΕΚΤ εξετάσει το ενδεχόμενο να περικόψει τη χρηματοδότηση θα είναι φρικτό. “Θα σημαίνει το τέλος του ευρώ” ανέφερε. Σε άλλα σημεία της συνέντευξής του δήλωσε: “Εγώ, ως υπουργός οικονομικών, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα δουλέψουμε προκειμένου να γίνουν τα πάντα ώστε να περιορίσουμε το βάρος στο λαό, από την άρνηση της Ευρώπης να μας δώσει το δημοκρατικό μας δικαίωμα” σημείωσε.

“Χρωστάμε λεφτά στο ένα μέλος της τρόικα και ένα άλλο μας χρωστάει” είπε επίσης ο κ. Βαρουφάκης, αναφερόμενος στα 1.9 δις ευρώ από τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών που κρατά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα