Διάβημα του τουρκικού ΥΠΕΞ για το περιστατικό στις Οινούσσες

Διάβημα του τουρκικού ΥΠΕΞ για το περιστατικό στις Οινούσσες
Εικόνα από το επεισόδιο στις Οινούσσες

Αντίδραση του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για το περιστατικό στις Οινούσσες ανάμεσα σε πλωτό του ελληνικού λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό.

Διάβημα διαμαρτυρίας για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε την Τρίτη (22/02) ανάμεσα σε πλωτό του ελληνικού Λιμενικού και τουρκικό αλιευτικό, επέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στην χώρα μας.

Αξιωματούχος της ελληνικής πρεσβείας κλήθηκε την Τετάρτη (23/02) στο τουρκικό ΥΠΕΞ, όπου του αποδόθηκε το διάβημα.

Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπήρξε και ένας τραυματίας στο συγκεκριμένο περιστατικό.

“Δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη, που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν, δέχτηκαν πυρά από τα ελληνικά σκάφη γύρω στις 19.15 χθες το βράδυ. Με την πληροφορία ότι από τα πυρά τραυματίστηκε ψαράς στο πόδι, στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο σκάφη του τουρκικού Λιμενικού Σώματος μαζί με το ιατρικό κλιμάκιο 112. Στην συνέχεια δεν μπόρεσαν να εντοπιστούν ελληνικά σκάφη από τα αντίστοιχα τουρκικά που έφτασαν στο σημείο, καθώς παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον Τούρκο ψαρά, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά από πυροβολισμό στο πόδι, από την ομάδα έκτακτης ανάγκης του τουρκικού Λιμενικού. Στη συνέχεια ο Τούρκος τραυματίας ψαράς μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νοσοκομείο Τσεσμέ” αναφέρει χαρακτηριστικά η Hurriyet.

Και συνεχίζει: “Η τουρκική Εισαγγελία του Karaburun ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ η τουρκική Διοίκηση του Λιμενικού Σώματος ανέφερε σε ανακοίνωσή της: “Το να ανοίγουν πυρ σε ανυπεράσπιστους ψαράδες από ελληνικά στοιχεία είναι απαράδεκτο, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα