Διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ βάζει το ΠΑΣΟΚ

Διαχωριστικές γραμμές από τη ΝΔ βάζει το ΠΑΣΟΚ

Να μειωθεί η φορολογία τουλάχιστον σε ευπαθείς ομάδες επιδιώκει το ΠΑΣΟΚ

Ο προγραμματικός σχεδιασμός των επόμενων ημερών και οι πολιτικές πρωτοβουλίες μέχρι τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, τίθενται επί τάπητος στην πρώτη μεγάλη σύσκεψη του Ευάγγελου Βενιζέλου με το επιτελείο του, μετά την ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα.

Του Γιάννη Πιτταρά

Στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν βάρος και στην αυριανή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σε εκδήλωση για τους νέους που πραγματοποιεί η Ελιά, όπου θα δώσει και το στίγμα του τόσο για το διακύβευμα των εκλογών, όσο κυρίως για την επόμενη μέρα μετά την 25η Μαΐου.

Στοίχημα στο “πράσινο” στρατόπεδο αποτελεί το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, όπου μετά την επισημοποίηση των στοιχείων της Eurostat για το πλεόνασμα, θα αποτελέσει το βασικό όχημα για την οριστική έξοδο από τα μνημόνια και θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης του eurogroup στις 5 Μαΐου.

Για τον ίδιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο άλλωστε, αυτό καθεαυτό το εθνικό σχέδιο για την ανάπτυξη, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, ώστε μέσα από τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ να αναδειχθούν και οι ιδεολογικές και αξιακές διάφορες από τον κυβερνητικό του εταίρο.

Ήδη χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν έδωσαν μια πρόγευση και των προθέσεων της Χαριλάου Τρικούπη πάνω στα ζητήματα της ανάπτυξης και το πως θα πρέπει να κινηθεί η χώρα τα επόμενα χρόνια.

Όπως φάνηκε και από τη σχετική συζήτηση, το ΠΑΣΟΚ ρίχνει το βάρος σε ζητήματα που έχουν να κάνουν καταρχήν με την ανάγκη εξασφάλισης της κοινωνικής συνοχής, αλλά και στο καυτό θέμα της φορολογικής πολιτικής, με αιχμή την σταδιακή μείωση των βαρών για τις κατηγορίες πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα