Διεθνής αναγνώριση για την Έφη Αχτσιόγλου: Μαζί με άλλους 13 Ευρωπαίους πολιτικούς συγκροτεί το πρόγραμμα “Field”

Διαβάζεται σε 2'
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου INTIME

Η Έφη Αχτσιόγλου γνωστοποίησε πως δέχθηκε πρόταση από την πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, να συμμετάσχει στο πρόγραμμα “Field”.

Με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Έφη Αχτσιόγλου γνωστοποίησε πως θα είναι μία εκ των 14 Ευρωπαίων προοδευτικών πολιτικών που θα συγκροτήσουν το πρόγραμμα “Field”, της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern.

«Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι η Jacinda Ardern και η ομάδα της είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά “πλοήγησης” στην πολιτική και μου πρότειναν να συμμετάσχω, μαζί με άλλους 13 σπουδαίους ευρωπαίους πολιτικούς, σ’ αυτό το πρόγραμμα», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η βουλεύτρια της Νέας Αριστεράς στην ανάρτησή της.

Όπως επισημαίνει η ίδια, “σκοπός του προγράμματος η ανταλλαγή εμπειριών, η αλληλοϋποστήριξη, η δημιουργία μιας κοινότητας πολιτικών με παρόμοια χαρακτηριστικά, η έμπνευση για να προσφέρουμε περισσότερα από τις θέσεις που υπηρετούμε”.

Η ανάρτηση της Έφης Αχτσιόγλου:

«Με μεγάλη τιμή και χαρά δέχθηκα την πρόταση της πρώην πρωθυπουργού της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, να είμαι μία εκ των 14 έμπειρων Ευρωπαίων προοδευτικών πολιτικών που θα συγκροτήσουμε το νέο της πρόγραμμα “Field”.

Η Jacinda Ardern, έχοντας υπάρξει μια από τις νεότερες γυναίκες πρωθυπουργούς στον κόσμο, υποστήριξε και ανέδειξε έναν τρόπο ηγεσίας εντελώς διαφορετικό από τους παγιωμένους. Ένα μοντέλο ηγεσίας που βασίζεται στην ενσυναίσθηση, στην κινητοποίηση μέσω της ελπίδας και όχι του φόβου, στην οικοδόμηση δημόσιας στήριξης μέσω της κατανόησης των προβλημάτων και της συζήτησης και όχι της επιβολής και της ισχύος.

Είναι πραγματικά συγκινητικό ότι η Jacinda Ardern και η ομάδα της είδαν σε εμένα -όπως μου είπαν- παρόμοια χαρακτηριστικά «πλοήγησης» στην πολιτική και μου πρότειναν να συμμετάσχω, μαζί με άλλους 13 σπουδαίους ευρωπαίους πολιτικούς, σ’ αυτό το πρόγραμμα.

Σκοπός του προγράμματος η ανταλλαγή εμπειριών, η αλληλοϋποστήριξη, η δημιουργία μιας κοινότητας πολιτικών με παρόμοια χαρακτηριστικά, η έμπνευση για να προσφέρουμε περισσότερα από τις θέσεις που υπηρετούμε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα