Διμέτωπος Μητσοτάκη με Τσίπρα-Γεννηματά την Τετάρτη

Διμέτωπος Μητσοτάκη με Τσίπρα-Γεννηματά την Τετάρτη
Discussion at the plenum of the greek parliament conserning the establishment of examination Committee for the economy, in Athens, on July 26, 2016 / 2015, , 26 , 201 SOOC

Η προ ημερησίας για τα αγροτικά, που έχει ζητήσει η Γεννηματά, θα είναι η αφορμή για μία διμέτωπη μάχη με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ να ανοίγει τη συζήτηση σε όλο το πολιτικό πεδίο

Σε διμέτωπη μάχη κορυφής με ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θα μετατρέψει η Νέα Δημοκρατία την προ ημερησίας συζήτηση, που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή την Τετάρτη κατόπιν αιτήματος της Φώφης Γεννηματά, για τα αγροτικά θέματα.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση ωστόσο θεωρούν ευλόγως πως και η κυβέρνηση, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης δε θα περιοριστούν στη συζήτηση για τα αγροτικά, καθώς μεταξύ όλων των άλλων η προ ημερησίας πραγματοποιείται μία ημέρα πριν το Eurogroup με τη διαπραγμάτευση να παραμένει παγωμένη.

Η ΝΔ θέλει σε αυτή τη συζήτηση να θέσει εκείνη το διακύβευμα και αυτό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης σήμερα στον πρωινό καφέ στο Μοσχάτο και στη συνεδρίαση του συντονιστικού, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως αναμένεται να επιφυλάξει βέλη όχι μόνο για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. Η επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου και η γενικότερη κινητικότητα στο χώρο της κεντροαριστεράς συζητήθηκαν εξάλλου και στη ΝΔ.

Ενδεικτική της αντίδρασης του καραμανλικού στρατοπέδου, ήταν η δήλωση του τομεάρχη Υποδομών, βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή σε κομματική εκδήλωση το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, πως “ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος”. Αλλά και στο σαμαρικό στρατόπεδο υπήρξε μία επιθετική διάθεση κατά του κ.Παπανδρέου, εναντίον του οποίου εξαπέλυσε μύδρους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, που διατηρεί καλές σχέσεις με σαμαρικά στελέχη.

Για τη ΝΔ φαντάζει εξάλλου ιδανική ευκαιρία να επιχειρήσει να πάρει ψηφοφόρους από τον πρώην κυβερνητικό της εταίρο και ειδικότερα από τον εκσυχρονιστικό χώρο. “Η δεξαμενή της ΝΔ είναι ουσιαστικά το ‘ναι’ στο δημοψήφισμα”, σχολίαζε άλλωστε έμπειρο γαλάζιο στέλεχος. Το περίφημο “ευρωπαϊκό μέτωπο” όμως έχει προ πολλού ναυαγήσει, το Ποτάμι ούτως ή άλλως ρέει προς τη ΝΔ και η ένταξη γνωστών στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ ενέχει τον κίνδυνο εσωκομματικής μουρμούρας, επομένως στόχος της ΝΔ είναι το συγκεκριμένο ακροατήριο, που έχει αντανακλαστικά αντί-ΣΥΡΙΖΑ και όχι αντιδεξιά. Ο κ.Μητσοτάκης έχει άλλωστε στηλιτεύσει τη λογική ίσων αποστάσεων της κ.Γεννηματά και έχει ανεβάσει τους τόνους στη Βουλή και κατά του κ.Παπανδρέου.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Παρασκευή και Σάββατο θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αργολίδα, ενώ ενδεχομένως να παραστεί σε κοπές πίτας τοπικών των δυτικών προαστίων και συγκεκριμένα στο Περιστέρι και το Αιγάλεω.

(Φωτογραφία SOOC)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα