Δημοψήφισμα: Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά το κλείσιμο της κάλπης

Δημοψήφισμα: Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά το κλείσιμο της κάλπης
Ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης στην συζήτησης επί του σχεδίου νόμου "Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα" την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Ευρωκίνηση

Η ανακοίνωση της εκτίμησης του αποτελέσματος από τη Singular Logic φέρνει και τα πρώτα σχόλια των πολιτικών της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης για την επόμενη μέρα

Με την ανακοίνωση των δημοσκοπήσεων των καναλιών, που δίνουν σαφές προβάδισμα στο ΟΧΙ και στη συνέχεια με την ανακοίνωση της Singular Logic πως το ΟΧΙ θα κινηθεί άνω του 61%, πολιτικοί από διάφορα κόμματα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης προέβησαν σε δηλώσεις για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έκανε τις πρώτες δηλώσεις με βάση τις δημοσκοπήσεις, τονίζοντας πάντως πως περιμένει το τελικό αποτέλεσμα της κάλπης: ” Περιμένω τον κύριο πρωθυπουργό να υλοποιήσει την υπόσχεσή του. Με πολλή ψυχραιμία ο κόσμος αποφάσισε, ανεξάρτητα του τι ψήφισε. Εαν δεν έρθει η συμφωνία εντός 48 ωρών, η εκτίμησή μου είναι ότι η χώρα βαδίζει σε τραγωδία. Και θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι για να υπάρξει ομαλότητα και στην οικονομία και στην κοινωνία θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία”.

Αντιδράσεις είχαμε και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ στο twitter:

Ο βουλευτής Χίου της ΝΔ, σχολίασε στο twitter:

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε στο STAR για την επόμενη μέρα: “Οι διαπραγματεύσεις είναι οι μεταρρυθμίσεις, το χρέος και το αναπτυξιακό, όλα αυτά αν τα αθροίσεις να κάνουν μια θετική προοπτική. Ο Ντράγκι δεν θέλει να έχουν όλα συμφωνηθεί, θέλει να υπάρχει διαπραγμάτευση, αν το έχει αυτό θα πρέπει να αρχίσει η χαλάρωση”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ανέφερε πως ” οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να ολοκληρωθούν πολύ σύντομα, ακόμη και μετά από 48 ώρες“.

Ο υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής αναφέρθηκε για την εκλογική επικράτηση του ΟΧΙ: “Το αποτέλεσμα το αποψινό ακυρώνει όλες εκείνες τις πολιτικές που επεβλήθησαν στη χώρα και αποδείχθηκαν άκαρπες. Δίνει στον Α. Τσίπρα την δύναμη αλλά και τη μεγάλη ευθύνη, την εθνική ευθύνη να διαχειριστεί τη δυσκολία της στιγμής ενώνοντας το λαό, ενώνοντας το έθνος, την πατρίδα, δημιουργώντας ένα μεγάλο πατριωτικό μέτωπο ώστε η διαπραγμάτευση που θα αρχίσει αμέσως να έχει το αποτέλεσμα που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού” και συνέχισε: “Είμαι Ευρωπαίος και νομίζω ότι η δημοκρατία στην Ευρώπη δεν πέθανε. Πιστεύω ότι θα ξεκινήσουν αμέσως οι διαπραγματεύσεις και οι τράπεζες μέρα με τη μέρα θα αρχίσουν να μπαίνουν σε μία καλύτερη λειτουργική δραστηριότητα”.

Ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε: “Δεν υπάρχει Έλληνας σήμερα που δεν αισθάνεται υπερήφανος. Η κυβέρνηση πάει σήμερα με ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να φέρει μια βιώσιμη συμφωνία”.

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης σημειώνει: «Ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός επιθυμεί να μείνει στην ευρωζώνη και την Ευρώπη με αξιοπρέπεια, ως ισότιμος εταίρος και όχι ως αποικία χρέους. Από αύριο το πρωί πρέπει να ξεκινήσουν οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους πάνω στο νέο έδαφος που δημιουργεί η βούληση του ελληνικού λαού , προκειμένου το ταχύτερο δυνατόν να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία και για την Ελλάδα και για τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της ευρωζώνης».

«Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να κινηθεί ταχύτατα και με συνέπεια προς αυτή την κατεύθυνση , εκπροσωπώντας και συνυπολογίζοντας όχι μόνο τη γνώμη αυτών που ψήφισαν όχι αλλά του 100% του ελληνικού λαού. Το μήνυμα μας από την πρώτη στιγμή ήταν σαφές και σταθερό: Μένουμε Ευρώπη με αξιοπρέπεια και διεκδικούμε με σκληρή προσπάθεια, με αλλαγές στη χώρα μας να γίνει η Ελλάδα ένα αξιοσέβαστο ισότιμο κράτος της ευρωζώνης και όχι μια αποικία χρέους καταδικασμένη στην ύφεση, την ανεργία και τις εκρηκτικές ανισότητες».

Ο Πάνος Καμμένος έκανε ένα πρώτο σχόλια για τα αποτελέσματα στο twitter:

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μίλησε λίγο μετά τις 21.00 το βράδυ, με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος να κλίνει συντριπτικά προς το ΟΧΙ και ανέφερε πως οι πολίτες “ανεξάρτητα αν ψήφισαν ναι ή οχι επικουρούν την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ και επιθυμιούν μια λυτρώτική συμφωνία” και συμπλήρωσε: “Έχουμε χρέος να είμαστε και είμαστε ενωμένοι. Η χώρα πρέπει να βγει από το αδιέξοδο, που οδηγήθηκε με ευθύνη της κυβέρνησης και των ακραίων της Ευρώπης” συμπλήρωσε.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ε. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε: “Αν μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την πόλωση, να ξεπεράσουμε τους διχασμούς η διαπραγμάτευση θα είναι καλύτερη. Παρότι εμείς ψηφίσαμε ΝΑΙ, φαίνεται ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού πίστεψε τον πρωθυπουργό ότι θα φέρει συμφωνία και το ΟΧΙ είναι ένα δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί. Να υπάρξει μέχρι την Τετάρτη, βία την Πέμπτη μια συμφωνία”.

Ο Χρήστος Κατσώτης βουλευτής του ΚΚΕ δήλωσε πως αλλιώς μεταφράζει ο κόσμος το ΟΧΙ και αλλιώς η κυβέρνηση. Υπάρχει μια συζήτηση το χρέος να απομειωθεί και βέβαια να έχουμε άλλα 30 δις βάρη στις πλάτες του ελληνικού λαού. Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους συνεχίζονται, να συνεχιστεί η φοροληστεία, να προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις κτλ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα