Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 10 μονάδων η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ – Τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 3'
Eκλογές
Eκλογές ΚΩΣΤΑ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας επί του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον ALPHA. Οι απαντήσεις στις εσωκομματικές εκλογές στην αντιπολίτευση.

Προβάδισμα 10,5 ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για τον ALPHA.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, ενώ το ΠΑΣΟΚ παραμένει δεύτερο συγκεντρώνοντας 13,2%.

Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση με 9,9%, τέταρτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,1%.

Ακολουθούν ΚΚΕ με 7,7%, Νίκη με 3,8%, Φωνή Λογικής με 3,4%, Πλεύση Ελευθερίας με 3,3%, ΜέΡΑ25 με 2% και Νέα Αριστερά με 1,2%.

Μπροστά ο Ανδρουλάκης στη μάχη για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Στο ερώτημα για νέο πρόεδρο στο ΠΑΣΟΚ, οι περισσότερες απαντήσεις “έχρισαν” το δίδυμο Ανδρουλάκη-Δούκα στον δεύτερο γύρο.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 28,7%, ο Χάρης Δούκας δεύτερος με 23,1%, η Άννα Διαμαντοπούλου τρίτη με 17,2%, ο Παύλος Γερουλάνος τέταρτος με 9,4% και ακολουθούν οι Μιχάλης Κατρίνης με 4,4% και Νάντια Γιαννακοπούλου με 3,3%. Αναποφάσιστο δηλώνει ποσοστό της τάξης του 13,7%.

Στα πιθανά δίδυμα του β΄ γύρου των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την Alco σε αναμέτρηση Ανδρουλάκη με Δούκα κερδίζει ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 43,8% έναντι 33,1% του δημάρχου Αθηναίων με αναποφάσιστους το 23,1%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Διαμαντοπούλου και πάλι κερδισμένος με 44% εμφανίζεται ο κ. Ανδρουλάκης έναντι 31,4% της αντιπάλου του. Αναποφάσιστο δηλώνει το 24,6%. Τέλος, στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Γερουλάνου και πάλι κερδίζει ο νυν προεδρος του ΠΑΣΟΚ με 46,8% έναντι 27,7% του αντιπάλου του και αναποφάσιστους το 25,5%.

Τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ και η διχογνωμία

Σε ερώτηση για την αντιπαράθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν ένας στους δύο (49%) από το γενικό σύνολο εκτιμά, ότι ήταν σωστή η απόφαση της ΚΕ του κόμματος να αποδεχθεί την πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη, έναντι 25% που τη θεωρεί λανθασμένη και 26% που δεν απαντούν.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, το 45% θεωρεί ότι ήταν σωστή και ακριβώς το ίδιο ποσοστό (45%) θεωρεί λάθος την καθαίρεση Κασσελάκη.

Στο ερώτημα με ποιον πρόεδρο θα τα πήγαινε καλύτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, στο σύνολο των ψηφοφόρων με αυθμόρμητες απαντήσεις το 11% εκτιμά ότι με τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις εκλογές. Ακολουθεί με 10% ο Στέφανος Κασσελάκης και αμέσως μετά οι Σωκράτης Φάμελλος με 6% και Παύλος Πολάκης 6%.

Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης θεωρείται πιο πιθανό να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος από το 31% των ερωτηθέντων. Το 15% επέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα, το 9% τον Φάμελλο, το 7% Νίκο Παππά και το 6% τον Παύλο Πολάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα