Δημοσκόπηση GPO: Άνοδος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές

Διαβάζεται σε 2'
Δημοσκόπηση GPO: Άνοδος του ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές
Κάλπη SOOC Κωνσταντίνος Τσακαλίδης

Ο αντίκτυπος της επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Πώς βλέπουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση της ΚΕ να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές.

Το πολιτικό τοπίο μετα την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί μεγάλο προβάδισμα από το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 26,5% στην πρόθεση ψήφου. Ωστόσο, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ ανέβηκε στο 14,3%.

ΝΔ: 26,5%

ΣΥΡΙΖΑ: 7,6%

ΠΑΣΟΚ: 14,3%

ΚΚΕ: 8,3%

Ελληνική Λύση: 8,1%

Φωνή Λογικής: 4,4%

Πλεύση Ελευθερίας 3,6%

ΝΙΚΗ: 3%

Νέα Αριστερά: 2%

Μέρα 25: 1,5%

Στο 15,7% καταγράφονται οι αναποφάσιστοι.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων, το 60,4% κρίνει θετικά και μάλλον θετικά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ ενώ αντίθετη άποψη έχει 33,7%.

Το 48,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο κ. Ανδρουλάκης μπορεί να ανεβάσει τα ποσοστά του κόμματος του. Στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ η αντίστοιχή εκτίμηση ανεβαίνει στο 77,3%.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, το 55,4% των ψηφοφόρων του διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί. Επίσης, το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα