Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη με 29,8% η ΝΔ – Η ακρίβεια το Νο1 πρόβλημα

Διαβάζεται σε 3'
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη με 29,8% η ΝΔ – Η ακρίβεια το Νο1 πρόβλημα
EUROKINISSI

Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας δίνει η δημοσκόπηση της Metron Analysis μετά τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ. Η πρόθεση βαρόμετρο για το έργο της κυβέρνησης μετά και τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ αλλά και η πρόθεση ψήφου και ο 5ος ΣΥΡΙΖΑ.

Σταθερά πρώτη βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του MEGA, αποτυπώνοντας παράλληλα τη φθορά της, την ώρα που η κρίση του ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στη θέση της δημοσκοπικής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 29,8%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,7%, η Ελληνική Λύση με 10,9%, το ΚΚΕ με 9,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 9,5%, η Φωνή Λογικής με 5,4%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5,3%, η Νίκη με 4,4%, η Νέα Αριστερά με 2,6%, το ΜέΡΑ25 με 1,8% και οι Σπαρτιάτες με 1%.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταγράφει περαιτέρω πτώση συγκεντρώνοντας ποσοστό 22% –τον Ιούλιο η ΝΔ συγκέντρωσε 24,4%– ενώ δεύτερο κόμμα είναι το ΠΑΣΟΚ με 11,6%. Ο ΣΥΡΙΖΑ και εδώ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 7%, πίσω από την Ελληνική Λύση και το ΚΚΕ. Η αδιευκρίνιστη ψήφος φθάνει στο 11,8%.

Ενισχύεται η δυσαρέσκεια – Η ακρίβεια το βασικό πρόβλημα

Στο ερώτημα εάν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 71% απάντησε πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση, με το ποσοστό τον Ιούνιο να είναι στο 65%, ενώ μόλις το 23% αναφέρει ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση, από 28% τον Ιούνιο.

Ως προς το ποια προβλήματα είναι αυτά που σήμερα οι πολίτες κρίνουν ως σημαντικότερα, αυτά είναι πρώτα από όλα η ακρίβεια και συνολικά η οικονομία. Ενδιαφέρον έχει ότι ανεβαίνει και η σημασία που αποδίδουν οι πολίτες στην ιατρική περίθαλψη και τα προβλήματα σε σχέση με αυτή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πείθει η κυβερνητική ρητορική ότι έχουν βελτιωθεί τα πράγματα στο ΕΣΥ. Ενδιαφέρον έχει επίσης, ότι σχετικά ψηλά είναι και το πρόβλημα της κρίσης των θεσμών.

Με τη διαδικασία εκλογής προέδρου στο ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στην τελική ευθεία, η δημοσκόπηση εξέτασε και το ενδιαφέρον που υπάρχει για τη συμμετοχή σε αυτή. Όπως αποτυπώθηκε, το ενδιαφέρον είναι οριακά υψηλότερο από την προηγούμενη διαδικασία εκλογής ηγεσίας, με το 52% να απαντά πως σίγουρα δεν θα πάει να ψηφίσει και το 13% να απαντά πως σίγουρα θα πάει.

dimoskopisi-metron

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα