Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 13,4 μονάδων για τη ΝΔ – Τι λένε οι πολίτες για Ράμα και Μπελέρη

Διαβάζεται σε 2'
Κάλπη
Κάλπη EUROKINISSI

Προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Η ψήφος δυσαρέσκειας και η γνώμη για Ράμα, Μπελέρη.

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του OPEN πραγματοποίησε η MRB, ένα σχεδόν μήνα πριν τις ευρωεκλογές, όπου περιλαμβάνει ερωτήματα τόσο την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Τουρκία όσο και την εκδήλωση του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι στις ευρωεκλογές θα πρέπει να σταλεί μήνυμα δυσαρέσκειας προς την κυβέρνηση. Συγκεκριμένα το 60,3% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά στο συγκεκριμένο ερώτημα. Την ίδια ώρα, μόλις το 32,7% ασπάζεται την επιθυμία του πρωθυπουργού για μήνυμα σταθερότητας.

Στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται ξανά η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα. Η ΝΔ συγκεντρώνει το 26,5%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 13,1% και το ΠΑΣΟΚ με 11,5%. Στην τέταρτη θέση εμφανίζεται η Ελληνική Λύση με 8,1% και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το πέμπτο ΚΚΕ που φτάνει το 6,6%.

Στην αναγωγή που έκανε η MRB το ποσοστό της ΝΔ φτάνει στο 32,3%. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 16% και το ΠΑΣΟΚ στο 14%. Η Ελληνική Λύση βρίσκεται κοντά στο όριο του 10%, ενώ το ΚΚΕ φτάνει στο 8%.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία, ο Μπελέρης και η εκδήλωση Ράμα

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τρία ακόμη ερωτήματα. Το πρώτο από αυτά αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία. Το 55,6% κρίνει θετικά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ερντογάν, ενώ το 32,9% έχει αντίθετη άποψη.

Την ίδια ώρα αρνητική είναι η αξιολόγηση των πολιτών στην απόφαση της ΝΔ να συμπεριλάβει τον Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της. Το 44,9% τη βλέπει αρνητικά, το 30,6% έχει θετική εικόνα, ενώ το 24,6% δεν εξέφρασε άποψη.

Αρνητική ήταν η άποψη των ερωτηθέντων σχετικά με την ανοιχτή συγκέντρωση του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι. Μάλιστα, το ποσοστό όσων εμφανίστηκαν αρνητικοί σε αυτή την εξέλιξη έφτασε στο 57,7%, ενώ μόλις το 30% ήταν θετικό.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο… κανένας

Στο ερώτημα για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 28,4% στηρίζει ξανά τον «κανένα», με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι δεύτερος με 27,8%.

Από εκεί και πέρα, ουδείς άλλος δεν συγκεντρώνει διψήφιο νούμερο. Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκεντρώνει το 8,8%, τον ακολουθούν οι Νίκος Ανδρουλάκης και Κυριάκος Βελόπουλος, με την πεντάδα να κλείνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα