Δημοσκόπηση: Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία με 11% διαφορά- Στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ, τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Διαβάζεται σε 2'
Κάλπη εκλογών
Κάλπη εκλογών George Vitsaras / SOOC

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse όπως προβλήθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ. Πρωτιά για τη Νέα Δημοκρατία, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ.

Διαφορά 11 μονάδων από το δεύτερο κόμμα, που είναι το ΠΑΣΟΚ, έχει η Νέα Δημοκρατία σε δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βράδυ της Τετάρτης.

Στην πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 24%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 10% και το ΚΚΕ με 8%. Η Ελληνική Λύση παίρνει 7,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 4%, η Φωνή Λογικής 3,5%, το ΜΕΡΑ 25 2,5% και η Νέα Αριστερά με 1,5%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30%, το ΠΑΣΟΚ, 16% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%. Το ΚΚΕ βρίσκεται στο 9,5%, η Ελληνική Λύση στο 9%, η Πλεύση Ελευθερίας στο 5%, η Νίκη στο 4,5%, η Φωνή Λογικής στο 4,5%, το ΜΕΡΑ 25 στο 3% και η Νέα Αριστερά στο 2%.

Αρνητικά εκτιμά τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ (καθαίρεση Κασσελάκη από την ΚΕ) το 51% του δείγματος της δημοσκόπησης. Το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 62% στους ψηφοφόρους του κόμματος.

Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα σε όσους ψήφισαν το κόμμα στις βουλευτικές εκλογές του 2023 στις προτιμήσεις προηγείται ο Ανδρουλάκης με 31% και έπετε ο Χάρης Δούκας με 22%. Σε όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές προηγείται πάλι ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά δεύτερη είναι η Αννα Διαμαντοπούλου.

Σε όσους δηλώνουν ότι αν πάνε να ψηφίσουν ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 27% και στη δεύτερη θέση ισοβαθμούν ο Χάρης Δούκας και η Αννα Διαμαντοπούλου με 22%.

To 43% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση. Το 45% πιστεύει ότι είτε βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση είτε βρίσκονται σε θετική κατεύθυνση αλλά χρειάζονται και άλλα.

Πιο σημαντικό πρόβλημα θεωρείται, τέλος, η ακρίβεια με 34,5%.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα