Διπλωματικές πηγές: Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη χαίρει ισοπολιτείας

Διαβάζεται σε 2'
Διπλωματικές πηγές: Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη χαίρει ισοπολιτείας

Διπλωματικές πηγές απαντούν στις αναφορές Ερντογάν περί “τουρκικής μειονότητας” και στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για την Κύπρο.

 «Τα μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη χαίρουν ισονομίας και ισοπολιτείας», αναφέρουν διπλωματικές πηγές, σχολιάζοντας δηλώσεις του Τούρκου πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

«Ζητήματα που άπτονται του κράτους δικαίου και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ελλήνων πολιτών δεν τίθενται ούτε θα μπορούσαν να τεθούν προς συζήτηση», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Yπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε σήμερα τις επίχαμες δηλώσεις μιλώντας στην ΚΟ του κόμματός του, του AKP. Συγκεκριμένα ο κ. Ερντογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η Τουρκία παρακολουθεί όλες τις κινήσεις της Ελλάδας και επεμβαίνει όταν είναι απαραίτητο και υποστήριξε πως η χώρα του θα συνεχίσει να προστατεύει την “τουρκική μειονότητα” στη Δυτική Θράκη, επαναφέροντας την ρητορεία πως πρόκειται για «εθνική» και όχι «θρησκευτική» μειονότητα.

Για την Κύπρο

«Η διαιώνιση του σημερινού status quo, της κατοχής του ενός τρίτου του νησιού και η δημιουργία δύο κρατών δεν αποτελούν λύσεις», αναφέρουν διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας και πάλι τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου αναφορικά με το Κυπριακό, στην ίδια ομιλία.

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στη λύση του Κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που προβλέπουν λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας», τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτουν, «στηρίζουμε τις προσπάθειες του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ και της προσωπικής του απεσταλμένης για την επανένωση του νησιού».

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα