Διπλωματική απουσία Δρίτσα από την υπογραφή με Cosco για ΤΑΙΠΕΔ

Διπλωματική απουσία Δρίτσα από την υπογραφή με Cosco για ΤΑΙΠΕΔ
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στον Πολυχώρο «ΑΘΗΝΑΪΣ», με θέμα τις εξελίξεις στο προσφυγικό, Κυριακή 6 Μαρτίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Δραγασάκης, δείχνοντας το κυβερνητικό ενδιαφέρον για επενδύσεις, ενώ ο αρμόδιος υπουργός απουσίασε λόγω των αντιδράσεων από το ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο...

Η διπλωματική απουσία του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα από την τελετή για την υπογραφή της συμφωνίας ΤΑΙΠΕΔ- Cosco στο Ζάππειο, όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στο σίριαλ της αμφιθυμίας του ΣΥΡΙΖΑ για την πώληση του πρώτου λιμανιού της χώρας.

“Το λιμάνι της αγωνίας” η δημοτική παράταξη που ο κ.Δρίτσας είχε ιδρύσει στον Πειραιά είχε ταχθεί εξαρχής κατά της παραχώρησης του ΟΛΠ και προφανως ο υπουργός Ναυτιλίας βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ (και) σε αυτό το θέμα άλλαξε.

Από την ανακοίνωση του διαγωνισμού, ο κ.Δρίτσας είχε κρατήσει αποστάσεις, αφήνοντας μάλιστα να εννοηθεί ότι δεν είχε ενημέρωση και πως βρίσκεται σε κόντρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, με τον οποίο καθόλου αγαστές σχέσεις δεν έχουν και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης.

Βέβαια με την παρουσία Δραγασάκη στο Ζάππειο (και ενώ είχε προηγηθεί η υπογραφή στο Μαξίμου παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα), διευκολύνθηκε η κυβέρνηση: Από τη μία δείχνει το ενδιαφέρον της για επενδύσεις για τις οποίες πιέζεται έξωθεν και από την άλλη κρατά τα προσχήματα έναντι των ψηφοφόρων της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα