Δυσφορία ΠΑΣΟΚ για την αναβολή των ερωτήσεων στη Βουλή

Δυσφορία ΠΑΣΟΚ για την αναβολή των ερωτήσεων στη Βουλή
ΤΡΙΠΟΛΗ--ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ--ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Προσήλθε στη Βουλή μόνον ένας υπουργός λόγω της ταυτόχρονης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου για την ανακεφαλαιοποίηση

Την έντονη διαμαρτυρία της για την αναβολή της συζήτησης σχεδόν του συνόλου των επικαίρων ερωτήσεων εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται τη Βουλή.

«Απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση δεν σέβεται τη Βουλή και δεν απαντάει στην Αντιπολίτευση. Οι επίκαιρες ερωτήσεις δεν γίνονται για να γίνονται !» διαμαρτυρήθηκε έντονα η κυρία Χριστοφιλοπούλου. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι μόλις πέντε λεπτά πριν από την έναρξη του κοινοβουλευτικού ελέγχου την ειδοποίησαν από το Προεδρείο της Βουλής ότι θα αναβαλλόταν η επίκαιρη ερώτησή της προς το υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό λόγω της ταυτόχρονης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου όπου μετέχει και ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Είναι αίσχος και ντροπή, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση πάει να καταργήσει από την πίσω πόρτα και με πορίσματα επιτροπών τις επικουρικές συντάξεις, την ίδια ώρα που πάει να κάνει κατεδάφιση του Ασφαλιστικού και βαλκανοποίηση των συντάξεων, που λέει ψέματα στον κόσμο, να μην δέχεται να απαντήσει στους βουλευτές» ανέφερε σε υψηλούς τόνους. Προέβαλε, μάλιστα, και τον ισχυρισμό ότι επί των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν αναβάλλονταν οι επίκαιρες ερωτήσεις. «Θέλω να θυμίσω ότι τα μέλη των υπουργικών Συμβουλίων των προηγούμενων “κακών” κυβερνήσεων, φεύγαμε για λίγο από το υπουργικό Συμβούλιο και ερχόμασταν να απαντήσουμε στους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου» ισχυρίστηκε η κυρία Χριστοφιλοπούλου.

Σημειώνεται ότι από τις 11 προγραμματισμένες επίκαιρες ερωτήσεις της πρώτης ημέρας του κοινοβουλευτικού ελέγχου της νέας Βουλής επρόκειτο να συζητηθούν οι 9. Τελικά, όμως, λόγω της έκτακτης συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου απαντήθηκε μόνον μια επίκαιρη ερώτηση από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μπαλάφα, στον βουλευτή της ΝΔ Θανάση Δαβάκη ο οποίος έθεσε το ζήτημα της αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκάλεσε η πυρκαγιά της 17ης Ιουλίου στη Δημοτική Ενότητα Βοιών του Δήμου Μονεμβασίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα