Δίχως αναφορά στην διαγραφή Πολάκη η ομιλία Κασσελάκη στην Κ.Ο

Διαβάζεται σε 2'
Συνεδρίαση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Συνεδρίαση στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

Βαρύ το κλίμα ανάμεσα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εντάσεις των τελευταίων ημερών

Δίχως την παραμικρή αναφορά στην διαγραφή του Παύλου Πολλάκη ολοκληρώθηκε η ομιλία του Στέφανου Κασσελακη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεχίζεται «κεκλεισμένων των θυρών».

Αυτό παρά το γεγονός ότι τόσο το ζήτημα αυτό όσο και η συνολική κατάσταση έντασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιθανότατα θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Με γενικόλογες αναφορές ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως «η συγκυρία απαιτεί από εμάς με ένα νέο πολιτικό παράδειγμα και να οικοδομήσουμε ένα νέο πολιτικό περιβάλλον». Επισημαίνοντας πως «καταθέσαμε δύο προτάσεις νόμου για την ακρίβεια και το φορολογικό» ενώ «θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την απρόσκοπτη πρόσβαση στα δημόσια αγαθά. Δημόσια αγαθά για όλους και όλες ανεξαιρέτως».

Εστίασε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο για την συγχώνευση της Παγκρήτιας Τράπεζας με την Attica που σήμερα ψηφίζεται στην Βουλή λέγοντας πως «απέναντι στην παρακμή του τραπεζικού συστήματος της Ελλάδας, ένα κυνικό καρτέλ που δανείζει όποιον θέλει εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου» αφού «το σύστημα αυτό καταστρέφει αντί να βοηθά την ελληνική οικονομία» και «μετατρέπει την Τράπεζα Αττικής σε μία ακόμη ιδιωτικά τράπεζα, στερώντας την δυνατότητα του κράτους υπέρ των πολιτών». Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει «να κατατεθούν όλα τα έγγραφα που είτε δεν μας παραδόθηκαν, είτε ήταν ελλιπής»

Παράλληλα έκανε ενωτικές αναφορές για την Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως «από μια άδικη διάσπαση μείναμε πολύ λιγότεροι, πρέπει όμως πρέπει να δουλέψουμε σαν 156» και «η κοινωνία θα μας ανταμείψει με την ηθική δικαίωση».

Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως «δεν υπάρχει χωρος για τακτικισμούς και ατομικές ατζέντες» και ότι «ανάμεσά μας δεν υπάρχει κάποιος αλάνθαστος αλλά δεν υπάρχει και κανένας δόλιος» ζητώντας «να αναδείξουμε την συλλογική μας ποιότητα και να αφήσουμε τις ατομικές διαφωνίες».

Πάντως το κλίμα στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ήταν βαρύ. Ενδεικτικό ήταν ότι πολλοί από τους βουλευτές δεν χειροκρότησαν σε πολλά σημεία της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη.

Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα