Δολοφονία Καραϊβάζ: Επεισοδιακή αποχώρηση Ηλιόπουλου από την επιτροπή της Βουλής

Διαβάζεται σε 2'
Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος EUROKINISSI

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ο Νάσος Ηλιόπουλος αποχώρησε από την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης .

Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος αποχώρησε από την συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του Γ. Καραιβάζ.

Στην τοποθέτηση του πριν αποχωρήσει εν μέσω απειλών βουλευτών της ΝΔ για παραπομπή στο πειθαρχικό και φωνές για να “πάρει πίσω όσα είπε”, ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε:

Αναρωτιέμαι πως γίνεται ο πρόεδρος της Επιτροπής να δηλώνει περήφανος για το Κράτος Δικαίου μετά από όσα αποκαλύπτονται για την καταστροφή στοιχείων και συγκεκριμένα του αναγνωστέου 33. Του CD δηλαδή που έχει επαφές τους δολοφονημένου Καραϊβάζ με τον διευθυντή του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη και τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέωντα.

Χθες οι συνήγοροι της οικογένειας δήλωσαν ότι έχουν το υλικό. Γιατί το δικαστήριο δεν έχει παραλάβει το σχετικό υλικό;

Προκύπτουν, όπως σημειώνει η Νέα Αριστερά, και άλλα ερωτήματα:

Πως γίνεται από το σύνολο των στοιχείων να έχει καταστραφεί μόνο το συγκεκριμένο cd; Υπάρχει κάποια έρευνα για τις ευθύνες που προκύπτουν;

Διαρρέεται ότι στο υλικό περιέχονται μόνο επαφές του δολοφονημένου δημοσιογράφου και όχι οι συνομιλίες. Πως γίνεται να υπάρχει το πρώτο χωρίς το δεύτερο; Δεν υπάρχουν ευθύνες της διεύθυνσης εγκληματικών ερευνών της ΕΛΑΣ;

Η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει ανοχή απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Λέω άδικα την λέξη ανοχή γιατί στο ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων η κυβέρνηση είναι αυτή που οργάνωσε το συγκεκριμένο έγκλημα με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων, του μισού υπουργικού συμβουλίου και της ηγεσίας του στρατού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα