Δούκας: “Αποκλείω συνεργασία με τη ΝΔ – Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της”

Διαβάζεται σε 4'
Δούκας: “Αποκλείω συνεργασία με τη ΝΔ – Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της”
INTIME

Λίγες ώρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος Χάρης Δούκας μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Όσα είπε.

“Οι εκλογές δεν είναι Kinder έκπληξη, σε ό,τι με αφορά αποκλείω τη συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία” τόνισε μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, μόλις 48 ώρες πριν ανοίξουν οι εσωκομματικές κάλπες.

Σέβομαι βαθιά τον Γιώργο Παπανδρέου που σαν πρωθυπουργός πήρε αποφάσεις σε πολύ κρίσιμες στιγμές με μεγάλες αλλαγές, και κράτησε όρθια τη χώρα, όπως επίσης σέβομαι και τον πρόεδρο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος έβαλε μεγάλη πλάτη για τη χώρα και η συνεισφορά τους είναι τεράστια” τόνισε αρχικά και πρόσθεσε,

“Πιστεύω όμως ακράδαντα ότι αυτή που οδηγεί ξανά τη χώρα στον τοίχο είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Και επειδή οι εκλογές δεν είναι “Kinder Έκπληξη”, σε ό,τι με αφορά λέω ξεκάθαρα ότι αποκλείω κάθε συνεργασία με τη ΝΔ. Δεν θα γίνουμε δεκανίκι της ΝΔ, γιατί οδηγεί τη χώρα ξανά, όπως το 2009, σε χρεοκοπία”.

“Περιμένω και όλους τους/τις συνυποψηφίους/ες μου να πουν καθαρά αν το αποκλείουν ή όχι”, τόνισε εμφατικά.

Ως προς το κατά πόσο το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση δικής του εκλογής, ο κ. Δούκας ανέφερε πως,

“όσοι μας πρόδωσαν για την καρέκλα και μας λοιδόρησαν στο παρελθόν, δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας και δεν θα βρίσκονται στα ψηφοδέλτιά μας. Όμως όλοι οι προοδευτικοί και δημοκράτες, ό,τι κι αν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές, οι οποίοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, στη Δικαιοσύνη, στη Λογοδοσία και στη Διαφάνεια και θέλουν να έρθουν μαζί μας, όχι όμως ως στρατηγοί για να ξεπλύνουν αμαρτίες, ως στρατιώτες για τις πολύ μεγάλες τομές που χρειάζεται η χώρα για να αλλάξει κατεύθυνση, καλώς να έρθουν”.

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι ότι θα είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εθνικές εκλογές, σχολίασε: «Και μάλιστα είπε και “Δεν το συζητώ”. Και ακριβώς το αντίθετο θα πρέπει να κάνουμε στο ΠΑΣΟΚ. Θα πρέπει να μάθουμε να συζητάμε. Το ενός ανδρός αρχή, τελείωσε. Σε ό,τι με αφορά, το “ΕΓΩ” τελείωσε, το “ΕΜΕΙΣ” κάνει τη διαφορά. Θα πρέπει να συζητάμε στα όργανα, θα παίρνουμε συλλογικές αποφάσεις και θα τις τηρούμε όλοι απαρέγκλιτα. Ήμουν πάντα στρατιώτης στην παράταξη και όποτε μου ζητήθηκε ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή. Ό,τι αποφασίζουμε συλλογικά αυτό θα γίνεται”.

“Θυμίζω ότι πέρσι τέτοια εποχή, δεν ήμουν αυτοδιοικητικό στέλεχος, ήμουν καθηγητής και γραμματέας στον τομέα ενέργειας, και άρον άρον τον Αύγουστο μου προτάθηκε να είμαι υποψήφιος Δήμαρχος ενώ κάποιοι άλλοι κρύβονταν τότε. Το θεώρησα μεγάλη μου τιμή, που η παράταξη μου προτείνει κάτι τέτοιο και μπήκα αμέσως μπροστά. Ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου στις 3 Αυγούστου, και τέλος Αυγούστου έπρεπε να συγκροτήσουμε ψηφοδέλτια. Ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή, στρατιώτης”, πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε περίπτωση που εκλεγεί στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε:

“Το κρίσιμο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλάζοντάς τον με κάποιον άλλον διαχειριστή της εξουσίας, αλλά το ζήτημα είναι πώς θα αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης της χώρας, ώστε να αποτινάξουμε εδραιωμένα συμφέροντα που μας κρατάνε χαμηλά. Επομένως, το πρόβλημα στη χώρα είναι κατεύθυνσης κι όχι προσώπου. Γι’ αυτό και δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο σύστημα διακυβέρνησης και στη συμμετοχή, στη διαδικασία της τοπικότητας και της αποκέντρωσης”.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει αυξήσει τα ποσοστά του στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, παρατήρησε: «Το 13% και 14% είναι βούτυρο στο ψωμί του κ. Μητσοτάκη. Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ, μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα νικήσει. Όχι για την εξουσία, αλλά για τον εκδημοκρατισμό της εξουσίας, για τον δημοκρατικό προγραμματισμό, την αποκέντρωση και για τα θέματα που απασχολούν τον κόσμο».

Σχετικά με τη συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές, ξεκαθάρισε: «Παραπάνω από  270 χιλιάδες είναι μεγάλη επιτυχία και βεβαίως, το στοίχημα είναι και κάτι άλλο. Να είναι μετά οι άνθρωποι αυτοί, στην πρώτη γραμμή, να τους ενεργοποιήσουμε, να τους κινητοποιήσουμε, να συμμετέχουν και να συνδιαμορφώνουν. Γιατί 270 χιλιάδες, που ήταν δυόμιση χρόνια τώρα; Και νομίζω ότι και εδώ, είναι αυτό που λέμε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ανοίξει, να είναι περισσότερο συμμετοχικό και να δώσει ξανά, ρόλο και λόγο στους φίλους και στα μέλη».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα