Δούκας: Η κάλπη του ΠΑΣΟΚ έχει εθνικά χαρακτηριστικά

Διαβάζεται σε 3'
Δούκας: Η κάλπη του ΠΑΣΟΚ έχει εθνικά χαρακτηριστικά
Ο Χάρης Δούκας INTIME

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές και το ντιμπέιτ, καθώς και για τους λόγους που καλεί τους πολίτες να τον ψηφίσουν.

Στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, στις δημοσκοπήσεις και στο επερχόμενο debate της Τρίτης αναφέρθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υποψήφιος πρόεδρος Χάρης Δούκας.

«Θέλουμε το debate να είναι ζωντανό και να επιτρέπει παρεμβάσεις όλων των ομιλητών», τόνισε ο κ. Δούκας, προτείνοντας τη δυνατότητα πέντε παρεμβάσεων από κάθε υποψήφιο, με συγκεκριμένους κανόνες για να μην υπάρχει σύγκρουση.

Αναφερόμενος στη διαδικασία για την επόμενη μέρα, σημείωσε: «Θα συγκρουστούμε πολιτικά, αλλά την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι μαζί», τονίζοντας την ανάγκη για μια πολιτισμένη συζήτηση που θα ενδυναμώσει το ΠΑΣΟΚ και τη δημοκρατική παράταξη.

Ο κ. Δούκας πρότεινε επίσης ένα νέο μοντέλο ηγεσίας που θα βασίζεται στη συνεργασία και τη συνδιαμόρφωση, με τα μέλη να είναι ενεργά και να υπάρχει συνιδιοκτησία σε όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις του κόμματος.

«Το κεντρικό διακύβευμα είναι να μπορέσει ξανά το ΠΑΣΟΚ να γίνει κίνημα με Κ κεφαλαίο. Να μπορέσει δηλαδή να είναι ανοιχτό, συμπεριληπτικό. Και προτείνω και ένα άλλο μοντέλο αν θέλετε ηγεσίας, το οποίο να αφορά τον τρόπο διακυβέρνησης ο οποίος να βασίζεται στη λογική της συνεργασίας, της συνδιαμόρφωσης, να λειτουργούν τομείς, να είναι τα μέλη ενεργά παντού και αυτό να δημιουργεί μια συνθήκη συνιδιοκτησίας σε όλες τις δράσεις και τις παρεμβάσεις που κάνει το ΠΑΣΟΚ» είπε ο κ. Δούκας.

Σχολιάζοντας τον διπλό ρόλο που θα κληθεί να υπηρετήσει σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος, ο κ. Δούκας απάντησε: «Εμείς πιστεύουμε πάρα πολύ στο εμείς και όχι στο εγώ. Είναι 26 δημοτικοί σύμβουλοι, οι οποίοι έχουν όλοι ρόλο, λόγο και ευθύνη. Αντιδήμαρχοι, εντεταλμένοι σύμβουλοι. Για πρώτη φορά στην ιστορία έχουν όλοι χαρτοφυλάκιο και παρέμβαση και αυτό θέλω να κάνω και στο ΠΑΣΟΚ. Να έχουμε ομάδες και ανθρώπους και έχουμε ένα εξαιρετικό προσωπικό και βουλευτές που είναι νομίζω με μια πολύ δυνατή παρουσία και με χρόνια εμπειρία και για αυτό το λόγο νομίζω ότι θα είμαι αποτελεσματικός και σαν πρόεδρος και σαν δήμαρχος».

Σε ερώτηση για τον λόγο που κάποιος να τον ψηφίσει για πρόεδρο, απάντησε: «Για το διαφορετικό μοντέλο διακυβέρνησης. Η κάλπη αυτή έχει εθνικά χαρακτηριστικά. Πρέπει να σταματήσει η υπερσυσσώρευση πλούτου σε λίγους και να δοθεί έμφαση στην αλλαγή».

Όσον αφορά τις πλημμύρες στην Αθήνα, ο κ. Δούκας τόνισε την ανάγκη για σοβαρά αντιπλημμυρικά έργα, χρησιμοποιώντας τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη βελτίωση των υποδομών αντί για πολυτελείς επενδύσεις.

Τέλος, σχολίασε την έρευνα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων για τα SMS που έστειλε, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε το ίδιο μητρώο φίλων και μελών του ΠΑΣΟΚ που χρησιμοποιούν και οι συνυποψήφιοί του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα