Δούκας: Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός

Διαβάζεται σε 2'
Δούκας: Ο επόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός
Ο Χάρης Δούκας Aris Oikonomou / SOOC

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Δούκας, επανάλαβε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στα δύο καθήκοντα, εάν εκλεγεί.

«Το έχω πει πάρα πολλές φορές. Δεν αφήνω τον Δήμο. Ο Δήμος της Αθήνας και η τοπική αυτοδιοίκηση συνολικά έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά στους πόρους και τις αρμοδιότητες», υπογράμμισε ο Χάρης Δούκας, δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ σε συνέντευξή του στη πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ .

Ο κ. Δούκας πρόσθεσε ότι η προσπάθειά του, είναι ακριβώς – και μέσα από τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ- να ενδυναμώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση στην πράξη. 

Τόνισε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του Δημάρχου και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εφόσον εκλεγεί. «Μπορώ γιατί το “εγώ” τελείωσε στη δική μου φιλοσοφία. Το “εμείς” κάνει τη διαφορά. Και δεν είμαι κανένας γραφειοκράτης που δίνω εντολές από το γραφείο μου. Ούτε θέλω να διοικώ με την παρέα μου. Αλλά αντίθετα – και το σύνθημά μας είναι αυτό – «Ενώνουμε δυνάμεις». Φτιάχνουμε ομάδες, πιστεύουμε στους ανθρώπους, δημιουργούμε στην πράξη αποκέντρωση, συμμετέχουν όλοι στη λήψη αποφάσεων», ανέφερε .

Συμπλήρωσε ότι μπορεί να νικήσει τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι «το πρόβλημα δεν είναι να αλλάξεις τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, αλλά να αλλάξεις το σύστημα διακυβέρνησης. Και είναι ακριβώς ένα σύστημα το οποίο δημιουργεί υπερκέρδη για πάρα πολύ λίγους και για τους υπόλοιπους ανισότητες. Πιστεύω βαθιά ότι χρειάζεται κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη».

Κατέληξε με κάλεσμα για μεγάλη συμμετοχή στις 6 του Οκτώβρη, «για να δημιουργήσουμε μια δημοκρατική έκρηξη. Γιατί πιστεύω βαθιά ότι έχουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία, ο επόμενος πρόεδρος που θα προκύψει από αυτή τη διαδικασία, να είναι και ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας», όπως είπε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα