Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος, έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο

Διαβάζεται σε 2'
δούκας
O δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας Sooc

«Κάνω προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσουμε», είπε ο δήμαρχος της Αθήνας και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

«Θα παραμείνω δήμαρχος», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε όπου κλήθηκε να απαντήσει αν θα παραιτηθεί εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο. Δεν είναι αντιπαραθετικό, είναι συμπληρωματικός ο ρόλος, είναι συγκοινωνούντα δοχεία, είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο παρότι δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ στην Ελλάδα αλλά ενδυναμώνει το θεσμό διότι προτάσεις και δράσεις που κάνω στην Αθήνα έχουν και εθνική εμβέλεια», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Δούκας.

«Οι δημότες θα κερδίσουν από το διττό μου ρόλο, καθώς θα έχω πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα διεκδίκησης για τις προσπάθειες που κάνω. Η Αθήνα βάλλεται. Υπάρχουν μια σειρά από προβλήματα που διεκδικώ» και πρόσθεσε «θα αποδεικνύω κάθε μέρα πώς εννοώ την πολιτική βελτιώνοντας τη ζωή των Αθηναίων και ταυτόχρονα θα προτείνω δράσεις και μέτρα τα οποία δείχνουν και την κατεύθυνση συνολικά για τη χώρα. Είναι ένα στοίχημα που θα αξιολογείται κάθε μέρα από τους πολίτες», συμπλήρωσε ο κ. Δούκας.

Σχετικά με τις αιχμές Ανδρουλάκη με τη δήλωση «παρέλαβα κόμμα από τη Φώφη Γεννηματά- δεν θα παραδώσω συνιστώσα», ο κ. Δούκας απάντησε: «Συνιστώσα θα γίνουμε εάν δεν ενισχύσουμε τα ποσοστά μας. Κάνω προσπάθεια να ενδυναμώσουμε το ΠΑΣΟΚ και να κυβερνήσουμε τη χώρα».

Αναφορικά με το πότε πήρε την απόφαση να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Δούκας απάντησε ότι αυτό έγινε μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. 

Ερωτηθείς, πώς θα ασκεί αντιπολίτευση στη Βουλή εφόσον εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τη στιγμή που δεν είναι εκλεγμένος βουλευτής, υπογράμμισε ότι «υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη και πρεσβεύω συμμετοχική και συλλογική ηγεσία».

Για το αν είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός, ο Χάρης Δούκας απάντησε «είμαι έτοιμος να αναμετρηθώ με την ευθύνη για να αλλάξουμε τη ζωή των πολλών».

Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το πώς αισθάνεται απέναντι στον κ. Νίκο Ανδρουλάκη ο κ. Δούκας απάντησε, μεταξύ άλλων, πως «η φιλία προϋποθέτει ελευθερία έκφρασης, ελευθερία απόψεων και νομίζω ότι πρέπει όλοι να έχουμε το δικαίωμα να λέμε αυτά που πιστεύουμε καθαρά, χωρίς υπεκφυγές» και συμπλήρωσε πως δεν έχει μιλήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα