Δρομολογείται το ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης από το ΠΑΣΟΚ

Δρομολογείται το ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης από το ΠΑΣΟΚ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΒΕΝΒΙΖΕΛΟΥ--2(ΧΑΡ ΤΡΙΚΟΥΠΗ)-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Τη θέση για ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης υιοθέτησε και εισηγείται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή

Σε εξέλιξη είναι οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για το ιδρυτικό συνέδριο της δημοκρατικής παράταξης, το οποίο είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος τον προηγούμενο Μάιο, μετά τις ευρωεκλογές. Το Πολιτικό Συμβούλιο υιοθέτησε ομόφωνα τη συγκεκριμένη θέση και την εισηγείται στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει το ερχόμενο Σάββατο. “Για να το πετύχουμε αυτό και για να έχουμε ένα γνήσιο Συνέδριο με συμμετοχή των πολιτών, με συμμετοχή της βάσης, απευθύνουμε μια πρόσκληση αυτοοργάνωσης σε όλους τους πολίτες που νιώθουν ότι ανήκουν στο χώρο αυτό. Πολίτες που στάθηκαν όρθιοι στις εκλογές του Μαΐου, ευρωπαϊκές, δημοτικές και περιφερειακές, είτε ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ είτε ανήκουν σε άλλους φορείς του ευρύτερου αυτού χώρου” δήλωσε ο κ. Βενιζέλος.

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί μία Εθνική Οργανωτική Επιτροπή του ιδρυτικού συνεδρίου, στην οποία θα εκπροσωπούνται και όλοι οι άλλοι χώροι, φορείς. “Το Πολιτικό Συμβούλιο ζήτησε να έχω το περιθώριο να προσθέσω πρόσωπα τα οποία θέλουν να στρατευθούν ή να επαναστρατευθούν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια και επειδή είναι πρόσωπα εμβληματικά, πρέπει να μετέχουν και στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή. Άρα, δεν υπάρχει κανένα τεχνητό δίλημμα, προχωράμε όλοι έτσι ώστε να γεμίσουμε αυτή τη μεγάλη κοίτη της τρίτης λύσης, η οποία μπορεί να υπερβεί το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί πολύ συχνά ο τεχνητός, μικρός διπολισμός”.

Και πρόσθεσε: “Βεβαίως, αυτό που προέχει, από τώρα μέχρι το ιδρυτικό Συνέδριο της Παράταξης, είναι ν’ αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη εθνική διαπραγμάτευση, με τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και άρα με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία, ν’ αποκαταστήσουμε την εθνική ενότητα, που κινδυνεύει από τη στρατηγική της έντασης και της εφόδου. Γιατί κάποιοι ζουν μόνο με την ένταση και βεβαίως, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία, με «δόρυ» την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, να προσδώσουμε σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το προοδευτικό πρόσημο που θέλουμε. Όπως έγινε με τη ριζική αλλαγή στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», όπως έγινε με τις συγκεκριμένες προτάσεις μας για διευκόλυνση όλων των οφειλών των Ασφαλιστικών Ταμείων μέσα από ρυθμίσεις πραγματικές, ουσιαστικές και το ίδιο ισχύει και για τις φορολογικές οφειλές. Αυτά είναι μικρά δείγματα του τι σημαίνει προοδευτικό πρόσημο, τι σημαίνει πρακτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ και της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης”.

Συνδιάσκεψη επετειακού χαρακτήρα τον Σεπτέμβριο

Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε, επίσης, ότι στις 2-3 Σεπτεμβρίου θα οργανωθεί μία μεγάλη συνδιάσκεψη επετειακού χαρακτήρα με τη συμμετοχή όλων των οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ, όλων των συνδικαλιστικών αυτοδιοικητικών στελεχών, των κοινωνικών κινημάτων.

“Με αφορμή τα εγκαίνια της φετινής ΔΕΘ, θα οργανώσουμε στη Θεσσαλονίκη μια πολύ μεγάλη συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης, δίνοντας συνέχεια στις προτάσεις που παρουσιάσαμε στη Θεσσαλονίκη πριν από τις ευρωεκλογές. Αλλά, αυτές οι προτάσεις εξειδικεύονται, συνδέονται με τις αγωνίες και τις προτεραιότητες της κοινωνίας, των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.

Θυμίζω επίσης ότι το ΙΣΤΑΜΕ, σε συνεργασία με την Ελιά, έχει αναλάβει να οργανώσει τρεις ειδικότερες εκδηλώσεις, μία για το χρέος και τη βιωσιμότητά του, μία για τα περιθώρια κοινωνικής και εθνικής συναίνεσης που πρέπει να διαμορφώσουμε και να διαφυλάξουμε και μία για τη θέση της Ελλάδας μέσα στους νέους ευρωπαϊκούς συσχετισμούς”.

Και κατέληξε: “Από την άποψη αυτή, νομίζω ότι έχουμε διαμορφώσει ένα φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα, με πάρα πολλές πρωτοβουλίες και έτσι ζητώ τη στράτευση όλων των στελεχών, όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ, αλλά της ευρύτερης παράταξης, ζητώ τη στράτευση όλων των πολιτών που πιστεύουν στο χώρο αυτό και ξέρουν ότι η Ελλάδα πάντα έχασε ιστορικά όταν αυτός ο πόλος της μεγάλης Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης δεν έπαιζε το ρόλο του”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα