Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ένα επιτελικό κόμμα που θα ακούει τα μέλη του

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ένα επιτελικό κόμμα που θα ακούει τα μέλη του
Ευκλείδης Τσακαλώτος INTIME NEWS

Υπέρ ενός στρατηγικού σχεδίου ανάταξης του ΣΥΡΙΖΑ με ορίζοντα το 2026 που θα ελέγχεται η πρόοδός του τάσσεται ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Την πρόταση του για τη λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ στην κατεύθυνση του να παράγει πολιτική προκειμένου να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση στην Νέα Δημοκρατία πρόκειται να παρουσιάσει το επόμενο διάστημα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους τονίζοντας ότι πρώτιστη σημασία έχει το πολιτικό περιεχόμενο της παρέμβασης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, έδειξε ξεκάθαρη πρόταση προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να βαδίσει σε μια πολιτική συμμαχιών, εφόσον όμως έχει μία σαφή ταυτότητα και επεξεργασμένο αριστερό λόγο και όχι το «θολό» – όπως το χαρακτήρισε- στίγμα που είχε προεκλογικά. Όπως ενδεικτικά ανέφερε «οι σημαντικές αλλαγές που χρειάζονται σε μια σειρά από θεματικές δεν γίνονται χωρίς την αριστερά αλλά και η αριστερά μόνη της δεν μπορεί. Χρειάζεται να κάνεις συμμαχίες».

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εμφανίστηκε επιφυλακτικός αλλά όχι κατ’ αρχήν αρνητικός στην πολιτική προσέγγισης Ελλάδας – Τουρκίας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε «παρεμβάσεις υπέρ της ειρήνης και της ασφαλείας είναι καλοδεχούμενες» επισημαίνοντας πως είναι υπέρμαχος της «ισορροπίας των αμυντικών δαπανών και της μεσοπρόθεσμης στρατηγικής υπέρ της ειρήνης και της ασφάλειας». Με αυτή την λογική επισήμανε πως «εκ των προτέρων δεν ξέρεις αν αυτή η πρωτοβουλία θα βγάλει σε καλό ή κακό». Δίχως όμως να κρύβει την καχυποψία του για το τρόπο που θα χειριστεί τα ζητήματα αυτά ο πρωθπουργός.

Παρουσιάζοντας την λογική του για το πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανασυνταχθεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μίλησε για μια πορεία έως το 2026 όπου θα τίθενται σαφή στόχοι και θα ελέγχεται αν αυτοί έχουν επιτευχθεί. Μην κρύβοντας την προτίμησή του σε ένα κόμμα «με επιτελική λειτουργία» που όμως «θα ακούει τα μέλη του. Όχι όπως το επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη που νομίζει ότι τα ξέρει όλα». Περιέγραψε ένα στρατηγικό σχέδιο με ομάδες εργασίας που θα παρακολουθούν την πρόοδό του.

Παράλληλα ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι θα απαντά στις εσωκομματικές επικρίσεις που δέχεται σχετικά με το μαξιλάρι των 37 δις. Επισημαίνοντας ότι το να υποστηρίζει κανείς ότι μπορούσαν να «μοιραστούν» τα 7 δις από αυτά «είναι τεχνικά λάθος». Ξεκαθαρίζοντας πως το «μαξιλάρι» αυτό είχε τον χαρακτήρα εγγύησης. Με τον Γιώργο Σταθάκη να δηλώνει ότι «ή τα 7 θα ήταν δαπάνες ή θα έπαιρνες πιστοληπτική γραμμή από το Δ.Ν.Τ».

Να σημειωθεί ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος πρόκειται άμεσα να ξεκινήσει περιοδείες σε όλη την χώρα, ακόμη και τη περίοδο του Αυγούστου. Επίσης τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής τηλεοπτικού debate όχι όμως με την λογική της «ατάκας» αλλά σε μια συζήτηση με χρονική άνεση και ουσία για όλους τους υποψήφιους.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα