Ειδική εισφορά 1%-1,5% στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ ασφαλιστικού πρότεινε ο Καμμένος

Ειδική εισφορά 1%-1,5% στις τραπεζικές συναλλαγές υπέρ ασφαλιστικού πρότεινε ο Καμμένος
ΒΟΥΛΗ - Συζήτηση προ Ημερησίας Διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Ζήτησε διευκρινίσεις από τον Κ. Μητσοτάκη για περικοπές στο δημοσίους υπαλλήλους και καυτηρίασε το άνοιγμα του προέδρου της ΝΔ στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ. Ζήτησε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών για το ασφαλιστικό

Πρόταση για την επιβολή ειδικής εισφοράς ενίσχυσης 1% έως 1,5% επί των τραπεζικών συναλλαγών προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος κατέθεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στο ασφαλιστικό. 

Ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι η πρόταση του αφορά όλες τις τραπεζικές συναλλαγές ανεξαρτήτως ύψους και υπογράμμισε ότι θα αποτελέσει ένα σημαντικό ισοδύναμο μέτρο για την αντιμετώπιση του ασφαλιστικού. Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη πρόταση είχε εξεταστεί και από επιτελείς του υπουργείου Οικονομικών αλλά τελικά δεν προωθήθηκε.

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε, όμως, διευκρινίσεις και από τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρότασή του να μην καταβληθούν οι αποφασισμένες αυξήσεις ύψους 150 εκ. ευρώ στους Δημοσίους Υπαλλήλους ως ισοδύναμο μέτρο για το ασφαλιστικό σύστημα. «Ελπίζω με την πρότασή σας να μην εννοείτε να υπάρξουν περικοπές και στους ένστολους» είπε ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Καμμένος άσκησε, όμως, σκληρή κριτική και στο σαφές άνοιγμα που επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ με την αναφορά του υπέρ του σχεδίου Γιαννίτση για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι την εποχή της υπουργίας του Τάσου Γιαννίτση η ΝΔ στηλίτευε το ΠΑΣΟΚ το οποίο χρησιμοποιούσε, όπως είπε, τα αποθεματικά των ταμείων για «τζογάρισμα στο Χρηματιστήριο».

Αξίζει να σημειωθεί πως, εκ παραδρομής, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως το 2001 πρόεδρος της Βουλής ήταν ο Μηλτιάδης Έβερτ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα