Εισήγηση για παραπομπή Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο

Εισήγηση για παραπομπή Τσοχατζόπουλου στο Εφετείο
Eurokinissi

Διαβάστε γιατί ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την παραπομπή του πρώην υπουργού στο σε δίκη για το "πόθεν έσχες" του

Την παραπομπή του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Τριμελές Εφετείο για την πλημμεληματική κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες”, εισηγήθηκε ο αρμόδιος εισαγγελέας Γαληνός Μπρης στο Συμβούλιο Εφετών.

Επίσης, ζητά να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που του έχουν επιβληθεί και που αφορούν εγγύηση ύψους 150.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δέσμευση του ακινήτου του στην Ακρόπολη.

Η επίμαχη δήλωση του πρώην υπουργού αφορά το οικονομικό έτος 2009 ενώ ο κ. Μπρης ζητάει να υπάρξει οριστική παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα έτη 1998 έως 2005.

Η δικογραφία εις βάρος του κ. Τσοχατζόπουλου σχηματίστηκε όταν η Βουλή διαβίβασε τα αποτελέσματα του επανελέγχου που έγινε από την Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, με στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου.

Σύμφωνα με το πόρισμα που είχε βγάλει η Επιτροπή, στη δήλωση δεν είχε συμπεριληφθεί το σπίτι στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου και κάποια περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνταν από τα τα εισοδήματα του. Ο κ. Τσοχατζόπουλος κατά την απολογία του, υποστήριξε ότι το σπίτι δηλώθηκε στο “πόθεν έσχες” του 2011, τονίζοντας ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία, που δεν προκαλούν αμφιβολίες για την οικονομική του κατάσταση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα