Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Debate για 5 στην ΕΡΤ, αντίθετη η θέση του Παπανδρέου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Debate για 5 στην ΕΡΤ, αντίθετη η θέση του Παπανδρέου
ΙΝΤΙΜΕ

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου που ήρθε σε αντίθεση με εκείνη των υπόλοιπων υποψήφιων για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, φαίνεται να έχει αντίκτυπο στην προεκλογική διαδικασία. Πώς θα διεξαχθεί το debate.

Σε μεγάλο ζήτημα εξελίσσεται η διεξαγωγή debate μεταξύ των υυποψήφιων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, με την πρόταση του πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου να ανατρέπει τα πάντα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, έκτος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, έχει καταθέσει δική του πρόταση για τη διεξαγωγή των προεκλογικών συζητήσεων, αντίθετη με των υπόλοιπων πέντε, με την ΕΔΕΚΑΠ να δηλώνει “αναρμόδια” να λάβει απόφαση. Τον “τελευταίο λόγο” φαίνεται πως θα έχει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος εκπροσωπεί το κόμμα μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά.

Μέχρι στιγμής, επιστολή στην ΕΡΤ έχει σταλεί από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Χάρη Καστανίδη, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι εκπρόσωποι των υπολοίπων υποψήφιων αρχηγών.

Σε περίπτωση που η δημόσια τηλεόραση κάνει δεκτό το αίτημα, θα διεξαχθούν δύο debates, με τις υπάρχουσες πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα γίνουν στις 22 και 26 Νοεμβρίου, ένα στην ΕΡΤ και ένα στην ΕΡΤ3.

Αιχμές Λοβέρδου κατά Παπανδρέου

Σαφείς αιχμές κατά του Γιώργου Παπανδρέου, άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Ο κ. Λοβέρδος, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι οι όροι για τη διεξαγωγή debate μεταξύ των υποψήφιων πρέπει να παραμείνουν ίδιοι με αυτούς στις εκλογές του 2017, κατηγορώντας ουσιαστικά τον Γιώργο Παπανδρέου για καθυστέρηση στη διαδικασία.

«Αυτοί οι όροι πρέπει να επαναληφθούν, δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα. Θα συμμετάσχω στο διάλογο, γιατί ο διάλογος είναι ζωογόνος, είναι αυτό που χρειάζεται η παράταξή μας. Δεν είμαστε αντίπαλοι, δεν είμαστε από διαφορετικά κόμματα, είμαστε ανθυποψήφιοι από το ίδιο κόμμα. Στις 6 Δεκεμβρίου θα είμαστε μαζί, αλίμονο εάν στις 5 δεν μπορούμε να συζητάμε. Λυπάμαι που από την πλευρά κάποιων έχουμε αυτή την καθυστέρηση και τη διαδικασιολογία για την οποία δεν θέλω να συνεχίσω να συζητώ. Δεν συμμετέχω σε αυτό. Δημόσιος διάλογος επί της διαδικασίας δεν νοείται, δεν ενδιαφέρουν κανέναν», ανέφερε στη συνέντευξή του.

Η πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου

Υπενθυμίζεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε την προοπτική ενός debate, που όπως επισήμανε σε επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ θα έχει «μορφή που να παραπέμπει σε ριάλιτι σόου».

Ο πρώην πρωθυπουργός φέρεται να εκτιμά πως μια τηλεμαχία γρήγορων ερωτήσεων – απαντήσεων όπου ο κάθε υποψήφιος θα έχει χρόνο μόλις ενός λεπτού ή δύο προκειμένου να αναπτύξει την θέση του δεν ευνοεί τον πολιτικό διάλογο. Αντίθετα, πιστεύει ότι η συζήτηση θα περιοριστεί «σε εσωτερικές διαμάχες και μικροπολιτικές συζητήσεις».

Για τους παραπάνω λόγους, πρότεινε να υπάρξουν «τρεις θεματικές, διαδικτυακές-τηλεοπτικές συζητήσεις, όπου οι υποψήφιοι να μπορούν να συμμετάσχουν από όποιο σημείο της χώρας βρίσκονται και να έχουν επαρκή χρόνο ανάλυσης των θέσεών τους».

Μάλιστα, επικαλέστηκε τις νέες τεχνολογίες, που μπορούν να συμβάλλουν για την υλοποίηση της πρότασής του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα