Εκλογές μέσω της διαπραγμάτευσης για το χρέος βλέπουν στη ΝΔ

Εκλογές μέσω της διαπραγμάτευσης για το χρέος βλέπουν στη ΝΔ
ΜΟΣΧΑΤΟ-Εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΔ στην Πειραιώς 62, στο Μοσχάτο.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Σε "ηρωική έξοδο" του Τσίπρα προσβλέπουν στο γαλάζιο στρατόπεδο. Πιθανές επαφές και με Ευρωπαίους ηγέτες την Πέμπτη στην Ολλανδία από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα θέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη ΝΔ ενόψει των επόμενων κινήσεων της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Στην Πειραιώς εκτιμούν όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά καθώς διαβλέπουν διαλυτικά φαινόμενα στο κυβερνητικό σχήμα και όπως υποστηρίζουν αυτό φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο της προσφυγής στις κάλπες.

Το κλίμα που υπάρχει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτυπώνεται στη φράση πως «ο χρόνος της κυβέρνησης μετρά αντίστροφα» και δεν αποκλείουν τον κίνδυνο «ατυχήματος» με αφορμή το πώς έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας την αμεσότητα λύσης στο θέμα του χρέους για να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση.

Είναι ενδεικτική η δήλωση του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου ότι «ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πόλωση και διχασμό αλλά και σύγκρουση με τους δανειστές για το χρέος», ενώ πιο αποκαλυπτικοί ως προς το πώς ερμηνεύουν στη ΝΔ τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης  ήταν οι Κωστής Χατζηδάκης και Ντόρα Μπακογιάννη καθώς αμφότεροι δεν απέκλεισαν ο πρωθυπουργός να προετοιμάζει «ηρωική έξοδο» μπροστά σε ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα επιστρέφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα από τις ΗΠΑ και αναμένεται τις επόμενες μέρες να ξεκινήσει κύκλο περιοδειών σε ολόκληρη τη χώρα προκειμένου να επικοινωνήσει τη «συμφωνία αλήθειας», προτάσσοντας παράλληλα το αίτημα της ΝΔ για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ωστόσο δεν θα λείψουν και πρωτοβουλίες εντός της βουλής όπως η χτεσινή κατάθεση τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για οφειλές προς το δημόσιο ως το τέλος του 2017.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης μετά τις επαφές του στις ΗΠΑ είναι πολύ πιθανό να έχει συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες την ερχόμενη Πέμπτη στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας όπου ίσως ταξιδέψει ως εκεί για να πάρει μέρος σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τέλος, σε ότι αφορά το μέλλον του διαγωνισμού με τις τηλεοπτικές άδειες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν στη ΝΔ τη σημερινή σύγκληση του Συμβουλίου της Επικρατείας όπου θα κριθεί η αντισυνταγματικότητα ή μη του νόμου Παππά, έχοντας ξεκαθαρίσει από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ αν δεν καταργηθεί ο νόμος Παππά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα