Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Η μάχη της υπογραφής – Κατατέθηκαν οι υποψηφιότητες

Διαβάζεται σε 5'
Εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ
Εορταστική εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ιδρυτική διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία για την εσωκομματική αναμέτρηση του Οκτωβρίου εισέρχονται οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Κατατέθηκαν και επίσημα οι υποψηφιότητες για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής στη Χαριλάου Τρικούπη, με όλους τους υποψηφίους να δηλώνουν ότι έχουν συγκεντρώσει τις απαραίτητες υπογραφές, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό.

Η διαδικασία κατάθεσης των υπογραφών στήριξης των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος ολοκληρώθηκε στις 9μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας (09/09).

Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το άρθρο 28 του καταστατικού του ΠΑΣΟΚ, έπρεπε να έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 5.000 υπογραφές μελών του κόμματος ή τις υπογραφές του 15% των μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Νίκος Ανδρουλάκης: Κατέθεσε 24.810 υπογραφές μελών και 170 από την ΚΠΕ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ υπογραφές 24.810 μελών και 170 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.

Ο πρόεδρος του κόμματος περιέγραψε το κεντρικό διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών στις 6 Οκτωβρίου σε ένα βίντεο που ανήρτησε στα social media.

Επέλεξε συμβολικά να μαγνητοσκοπηθεί στην τοπική οργάνωση της Αιανής Κοζάνης που ήταν από τις πρώτες οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ το 1974 στον νομό και άνοιξε ξανά τα γραφεία της πριν ένα χρόνο, όπως συνέβη σε πολλές γωνιές της χώρας όπου επαναλειτούργησαν εκατοντάδες τοπικές οργανώσεις.

«Ήρθα εδώ για να συμβολίσω την απεριόριστη εκτίμηση και τον σεβασμό μου απέναντι στους χιλιάδες απλούς ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ, που κράτησαν όρθια τη Δημοκρατική Παράταξη τα δύσκολα χρόνια, και να τους ζητήσω να ανανεώσουμε στις 6 και στις 13 Οκτωβρίου τη σχέση εμπιστοσύνης μας. Γιατί μπορούμε μαζί να πάμε ακόμη πιο δυνατά, ακόμη πιο ψηλά» σημειώνει στο μήνυμά του ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο Χάρης Δούκας κατέθεσε 100 υπογραφές μελών της ΚΠΕ

Στην κατάθεση 100 υπογραφών από μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που στηρίζουν την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του κόμματος προχώρησε ο Χάρης Δούκας.

Οι υπογραφές είναι διπλάσιες του απαιτούμενου ορίου του 15% των μελών της ΚΠΕ που προβλέπει το άρθρο 28 του καταστατικού για την ανάδειξη Προέδρου στο κόμμα.

«Ήδη έχουμε συλλέξει πολλές χιλιάδες υπογραφές στήριξης από μέλη του ΠΑΣΟΚ, διαδικασία που συνεχίζεται σε συνάρτηση με τις περιοδείες του Χάρη Δούκα», σημειώνουν συνεργάτες του. Ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε 14.000 υπογραφές μελών

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κατρίνης κατέθεσε στην ΕΔΕΚΑΠ 14.000 υπογραφές μελών του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Όπως ανέφερε στο σχετικό δελτίο τύπου, η συγκέντρωση των υπογραφών αποτελεί «μια ηχηρή απάντηση στις προσπάθειες χειραγώγησης των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ», αφού ο κ. Κατρίνης «ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 5.000 υπογραφών που απαιτούνται-με βάση το καταστατικό-για όσους θέτουν υποψηφιότητα, με την κατάθεση 14.000 υπογραφών, με ονοματεπώνυμο, διευθύνσεις και στοιχεία επικοινωνίας».

«Οι απαντήσεις του δίνονται στις περιοδείες του ανά την Ελλάδα, με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών στις ανοιχτές διαδικασίες διαλόγου που διοργανώνει» σημείωναν συνεργάτες του.

Σε δήλωσή του, αμέσως μετά την κατάθεση των υπογραφών για την υποψηφιότητά του, ο κ. Κατρίνης ανέφερε: «Αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ‘’ευχαριστώ’’ στους 14.000 πολίτες που υπέγραψαν και στηρίζουν την υποψηφιότητα μου. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη τους είναι η δύναμη μου. Η συμμετοχή των πολιτών είναι η δύναμη του ΠΑΣΟΚ. Είναι η απάντηση σε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης και ελέγχου. Συνεχίζουμε, με αισιοδοξία και ελπίδα, για μια μεγάλη παράταξη, δημοκρατική και νικηφόρα».

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο της, η Άννα Διαμαντοπούλου κατέθεσε 7.000 υπογραφές μελών του κόμματος. Η ίδια τονίζει την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να «κάνει την έκπληξη», να διεκδικήσει την πρωθυπουργία και να επανακάμψει σε πολιτικό επίπεδο.

Ο Παύλος Γερουλάνος, που κατέθεσε περίπου 8.000 υπογραφές μελών, προτείνει το σχέδιο «Αναγέννηση» για την αναμόρφωση του κόμματος, ενώ η Νάντια Γιαννακοπούλου, που έχει καταθέσει πάνω από 8.000 υπογραφές, υποστηρίζει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανακαθορίσει τη φυσιογνωμία του ως μεταρρυθμιστικό και αντιλαϊκιστικό κόμμα.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Κανελλάκης έστειλε επιστολή στην πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ με την οποία ενημερώνει ότι έχει συγκεντρώσει 5.000 υπογραφές υποστήριξης αλλά δεν θα τις δώσει στη δημοσιότητα για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την επικύρωση των υποψηφιοτήτων από την Επιτροπής Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) την Τρίτη (10/09), δίνοντάς τους και επίσημα το χρίσμα καθώς και την επίλυση του ζητήματος με το ασυμβίβαστο του δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα.

Θα ακολουθήσει στις 15 Σεπτεμβρίου η συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής όπου θα παρουσιαστούν επίσημα οι υποψηφιότητες.

Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ για τις υπογραφές

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα και ώρα 21:00 μμ, η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Την αίτηση υποψηφιότητάς τους συνοδευόμενη από υπογραφές μελών κατέθεσαν οι:

  • Ανδρουλάκης Νίκος: 171 υπογραφές μελών ΚΠΕ και 24.810 υπογραφές μελών
  • Γερουλάνος Παύλος: 7.962 υπογραφές μελών
  • Γιαννακοπούλου Νάντια: 8.286 υπογραφές μελών
  • Διαμαντοπούλου Άννα: 7.000 υπογραφές μελών
  • Δούκας Χάρης: 100 υπογραφές μελών ΚΠΕ
  • Κατρίνης Μιχάλης: 14.001 υπογραφές μελών

Η κατάθεση των συνολικά άνω των 62.000 υπογραφών προμηνύει τη μαζική συμμετοχή στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία, που θα ενισχύσει τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην πολιτική ζωή του τόπου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) άμεσα θα προχωρήσει στον έλεγχο των υπογραφών και στην ανακήρυξη των υποψηφίων τις αμέσως επόμενες ημέρες. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα