Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Lifestyle μέχρι την κάλπη!

Διαβάζεται σε 4'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Νομοθετική πρωτοβουλία για 35ωρο χωρίς μείωση μισθού αντιτάσσει η Έφη Αχτσιόγλου απέναντι στα ρεπορτάζ από το γυμναστήριο του Στέφανου Κασσελάκη. Συντηρείται το κλίμα της «υπονόμευσης Τσίπρα» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε πρωτόγνωρες καταστάσεις για ένα κόμμα που αυτό-προσδιορίζεται στην αριστερά (ίσως και για ένα κόμμα… εν γένει) συνεχίζει να βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τέσσερα 24ωρα πριν από την κάλπη του του 2ου γύρου των εσωκομματικών εκλογών με διεκδικητές τον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου τα στοιχειώδη μιας πολιτικής αναμέτρησης, δηλαδή η ανταλλαγή επιχειρημάτων και πολιτικών θέσεων έχουν αντικαταστήσει τα στιγμιότυπα lifestyle και η διατήρηση «στον αφρό» μιας δίχως στοιχεία συζήτησης περί υπονόμευσης του Αλέξη Τσίπρα. Αυτά παρά την περίφημη αρθρογραφία του Θανάση Καρτερού  -πρώην συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα- που ερμηνεύθηκε ως μήνυμα ουδετερότητας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Το προαναφερθέν κλίμα συντήρησε με χθεσινές τηλεοπτικές δηλώσεις του ο Γιώργος Τσίπρας, ως μέλος του στενού πολιτικού κύκλου του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας για τον Αλέξη Τσίπρα πως «υπήρχαν άτομα που ήθελε να φύγει από την ηγεσία, αλλά δεν θα τα ονομάσω». Αυτά μόλις μία ημέρα μετά την βιντεοσκοπημένη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου η οποία ζήτησε από τον συνυποψήφιό της να πάρει δημόσια θέση για την «επίθεση λάσπης» που –όπως αναφέρει- δέχεται.

Μάλιστα, χθες η πρώην υπουργός Εργασίας απέστειλε και εξώδικο στον ιστότοπο που δημοσίευσε (ψευδές όπως έχει καταγγείλει) ρεπορτάζ σχετικά με κάποιο SMS που ζητούσε από τον Αλέξη Τσίπρα να φύγει από την ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η υπόθεση καταγράφεται σε αρθρογραφία του πρώην συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Θανάση Καρτερού που ερμηνεύθηκε ως μήνυμα ουδετερότητας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ως «αποκαλύψεις της γαστέρας για κακούργα SMS».

Την ίδια στιγμή η όποια πολιτική διεργασία ή συζήτηση στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ «επισκιάστηκε» από τις εικόνες του Στέφανου Κασσελάκη να πηγαίνει …γυμναστήριο. Με την ειδησεογραφία να εστιάζει στον τρόπο που ασκείται και στο αν κάνει βάρη η αερόβια γυμναστική. Αν και τα στιγμιότυπα αυτά δεν αποτέλεσαν κάποιο μέρος της πολιτικής καμπάνιας του υποψηφίου που πρώτευσε στο πρώτο γύρο των εκλογών, αποτελούν άμεσο αποτέλεσμα του έντονου επικοινωνιακού στοιχείο που έχει έως τώρα αξιοποιήσει ο Στέφανος Κασσελάκης. Δημιουργώντας μία συνθήκη που -όπως διαφαίνεται πως εκτιμά το επιτελείο του- αρκεί για να διατηρήσει το προβάδισμά του και στο δεύτερο γύρο ή ακόμη και να το επαυξήσει.

Η Έφη Αχτσιόγλου επιχειρεί να κινηθεί στον αντίποδα αυτής της λογικής. Έτσι χθες δημοσιοποίησε νέα βιντεοσκοπημένη δήλωση με την οποία αναφέρεται στο εργασιακό νομοσχέδιο που ξεκινά να συζητείται σήμερα στην Βουλή. Θυμίζουμε πως πρόκειται για το νομοθέτημα του Άδωνι Γεωργιάδη που περιλαμβάνει αντιαπεργιακές διατάξεις, το 13ωρο ημερήσιας απασχόλησης με νομιμοποίηση της πολυεργασίας αλλά και τις «κατά παραγγελία συμβάσεις».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για μία «εργασιακή δυστοπία». Τονίζει την ανάγκη να μπει φραγμός στα σχέδια της Δεξιάς επισημαίνοντας πως παράλληλα πρέπει να «προωθήσουμε το δικό μας πολιτικό σχέδιο που μπορεί να νικήσει. Στη βάση αυτή ανακοίνωσε πως, αν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταθέσει στην Βουλή νομοσχέδιο για τη μείωση του χρόνου εργασίας στις 35 ώρες δίχως μείωση μισθού».

Αυτά ενώ το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πλήρως πολωθεί. Με τον Νίκο Παππά -θυμίζουμε- να έχει εκφράσει την στήριξη του στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σε τηλεοπτικές δηλώσεις του υποστήριξε πως «πρέπει να πέσουν οι τόνοι πάρα πολύ γρήγορα, να πολιτικοποιηθεί η κουβέντα, να μη λέμε ο ένας στον άλλον ότι δεν έχει πολιτικό σχέδιο. Υπάρχουν πολιτικά σχέδια τα οποία είναι διαφορετικά» αποδίδοντας στον Στ.Κασσελάκη την θέση υπέρ του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ που και ο ίδιος πρεσβεύει. Από την άλλη, ο Ευκλειδης Τσακαλώτος επέμεινε στην θέση υπέρ του ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν διαθέτει πολιτικό σχέδιο και για τον λόγο αυτό στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου. Σχολιάζοντας μάλιστα πως «δεν κερδίζεις τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είσαι καλός».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα