Εκτός από τη ΝΔ και οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί εκλέγουν αρχηγό με ανοιχτή διαδικασία

Εκτός από τη ΝΔ και οι Ρεπουμπλικάνοι του Σαρκοζί εκλέγουν αρχηγό με ανοιχτή διαδικασία

Αλλά η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της γαλλικής κεντροδεξιάς κοστίζει δύο ευρώ, αντί τριών στη ΝΔ

Παράλληλη πορεία περνούν η Νέα Δημοκρατία και το κόμμα των “Ρεπουμπλικάνων”, όπως έχει μετονομασθεί το κεντροδεξιό κόμμα του Νικολά Σαρκοζί, όσον αφορά στις αποφάσεις για τις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες: στην Ν.Δ. για την ανάδειξη νέου Προέδρου, με 850 κάλπες και 10.000 κάλπες περίπου στους Ρεπουμπλικάνους για την ανάδειξη του υποψήφιου στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Και στις δύο περιπτώσεις αποφασίστηκε τελικά σε πείσμα όσων ήθελαν να περιορίσουν την διαδικασία, οι εκλογικοί κατάλογοι να είναι αυτοί των Εθνικών εκλογών και όχι των μελών του κόμματος. Και μάλιστα στην Γαλλία με 2 ευρώ συμμετοχή, αντί 3 ευρώ στην Ν.Δ.

“Υποχρέωση αλλά και συμφέρον έχει κάθε κόμμα παντού να κεντρίζει το ενδιαφέρον ολόκληρης της κοινωνίας και ν ’ανοίγει τις πόρτες του” λέει η Ρόδη Κράτσα, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής, η οποία ως μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής υπερθεμάτισε για την ανοικτή διαδικασία και η οποία έχει στενή σχέση με το Σαρκοζί από την θητεία του στην Προεδρία της Δημοκρατίας το 2007, όταν η ίδια ήταν Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα