Εκτός ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης μετά την επίθεση σε συνεργάτιδα Γεωργιάδη

Διαβάζεται σε 4'
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή
Ο Παύλος Πολάκης στη Βουλή (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παύλος Πολάκης, μετά την χυδαία επίθεση σε συνεργάτιδα του Α. Γεωργιάδη

Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η εν λόγω εξέλιξη ήρθε λίγες ώρες μετά τη χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε -για μια ακόμη- φορά ο κ. Πολάκης κατά συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την “Ολοκληρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης”.

Μη στρίβετε τη μούρη σας κυρία μου, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, έχετε στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας, [..] Μην το κάνετε αυτό, το έχετε ξανακάνει και είναι εκνευριστικό [..] έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα του προσώπου απαξίας, είναι εκνευριστικό να το βλέπω“, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στη νομική σύμβουλο του υπουργού, Νατάσσα Πετρούλια.

Μάλιστα ο κ. Πολάκης ακούγεται να συνεχίζει το παραλήρημά του, παρ’ ότι κάποιος τον διακόπτει ήδη από την πρώτη στιγμή εξηγώντας του ότι πρόκειται για “θέμα υγείας”.

“Συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας” είπε ακολούθως η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, και ξέσπασε σε κλάματα. “Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο”, πρόσθεσε.

Πάντως, παρά τις έντονες αντιδράσεις που ακολούθησαν ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε αμετονόητος σε δηλώσεις του έξω από τη Βουλή μετά το περιστατικό.

“Υπήρχε μια κυρία πάνω, συνεργάτης του Άδωνι Γεωργιάδη, που όλη την ώρα που αναδείκνυα το σκάνδαλο, είχε μια διαρκή υποτιμητική όψη και κούναγε υποτιμητικά το κεφάλι της. Έστριβε τη μούρη της, ήταν πολύ υποτιμητικό και εκνευριστικό. Της είπα κυρία μου φερθείτε όπως πρέπει. Ακούστηκε αυτό που είπα. Αυτό έγινε. Είδα μετά ότι ζήτησε η Λινού συγγνώμη για μένα. Η κ. Λινού να ζητά συγγνώμη για τον εαυτό της. Εγώ παίρνω την ευθύνη όλων όσων έχω κάνει”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη

Ο υπουργός Υγείας ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε ανάρτησή του αμέσως μετά το συμβάν, δήλωσε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο!» τόνισε.

“Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στην νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της επιτέθηκε διότι είπε: «δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ» προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη.

Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την Πλεύση Ελευθερίας  κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιώργος Στύλιο και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος”, έγραψε ο κ. Γεωργιάδης μεταξύ άλλων.

Παύλος Μαρινάκης: Ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας

“Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας ‘Αδωνι Γεωργιάδη”, δήλωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

“Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Και τόνισε: Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα