Εκτός Ν.Δ. ο Θ.Σκυλακάκης

Εκτός Ν.Δ. ο Θ.Σκυλακάκης
ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τους ευρωβουλευτές, Κρίτωνα Αρσένη (φωτογραφία), Θεόδωρο Σκυλακάκη (φωτογραφία) και Μιχάλη Τρεμόπουλος, οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Περιβάλλοντος και Δημόσιας Υγείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Δηλώσεις υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου, οδήγησαν στην έξοδο από τη Ν.Δ. του ευρωβουλευτή Θ.Σκυλακάκη με συνοπτικές διαδικασίες. Θα του ζητηθεί και παραίτηση από την Ευρωβουλή

Εκτός Νέας Δημοκρατίας ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, με απόφαση του Αντ.Σαμαρά, ο οποίος εκτίμησε ότι βρέθηκε εκτός γραμμής, όταν σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό,  τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις, το γραφείο τύπου της Ν.Δ. εξέδωσε ανακοίνωση για την έξωση του Θ.Σκυλακάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, ενώ παράλληλα, ο Αντ.Σαμαράς απέστειλε αίτημα  προς τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας της Ν.Δ. για την οριστική διαγραφή του, από μέλος του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητηθεί από τον θ.Σκυλακάκη, να παραδώσει και την έδρα του ευρωβουλευτή,  στον πρώτο επιλαχόντα Σταύρο Παπασταύρου.

Οι πιο αιχμηρές δηλώσεις του ευρωβουλευτή που προκάλεσαν τη διαγραφή του είναι οι εξής:

“Δεν είναι εφικτό να μηδενιστεί το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες, όπως ελέχθη στην ΔΕΘ από τον Αντώνη Σαμαρά.

Πιο συγκεκριμένα, σε ό, τι αφορά το κομμάτι του μηδενισμού του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες, αυτό δεν το θεωρώ εφικτό και το λεω αυτό έχοντας εξετάσει λεπτομερώς και την πρόταση της 7ης Ιουλίου και θα προσπαθήσω στις επόμενες ημέρες και στα συλλογικά όργανα, να εξηγήσω γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και να προσπαθήσω να ωθήσω τη Νέα Δημοκρατία, αλλά προπαντός αυτό δεν είναι κομματικό, είναι θέμα εθνικό, στο να μην συνεχίσει σε αυτήν την πολιτική γραμμή.

Δηλαδή να μην ισχυρίζεται κάτι το οποίο δίνει την αίσθηση στο κόσμο ότι υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας, το οποίο δίχτυ ασφαλείας, κατά την δική μου άποψη δεν υπάρχει, είναι ένας αντικατοπτρισμός, κάτω είναι ο γκρεμός  και δεν είμαστε ένα βήμα πριν από το γκρεμό, είμαστε στο χείλος του γκρεμού και κρατιόμαστε από το σκοινί που λέγεται, δυστυχώς ή ευτυχώς όπως θέλετε πείτε το, μνημόνιο”.

Και συνέχισε: “Θα σας πω το εξής, η Ελλάδα δεν είναι Αργεντινή, η Ελλάδα έχει τριπλάσιο κατά κεφαλήν εισόδημα, παραπάνω από αυτό που είχε η Αργεντινή όταν έπαθε την ζημιά. Κατά συνέπεια το να μειώσει το επίπεδο ζωής της και να φέρει τα πράγματα στα ίσια, βάζοντας όμως μεγαλύτερη πλάτη το κράτος που δημιούργησε το πρόβλημα κι όχι ο ιδιωτικός τομέας που το κουβαλάει, ειδικά ο υγιής ιδιωτικός τομέας όχι αυτοί που φοροδιαφεύγουν, είναι εφικτό.

Πολιτικά όμως αν δημιουργηθεί η αίσθηση ότι πρέπει να κάνουμε κάτι άλλο, από το να μειώσουμε τα ελλείμματα και να υποστούμε αυτήν την βαριά και δύσκολη περίοδο, προφανώς μπορεί να σταματήσει, και ο λόγος που τα spread είναι υψηλά είναι ότι μπορεί να υπάρξει μια γενικευμένη αντίδραση μέσα στο επόμενο διάστημα και να σταματήσει η εφαρμογή του μνημονίου. Δεν πρέπει να φτάσουμε εκεί, θα είναι αυτοπυροβολισμός”.

Εμμένει στις απόψεις του

“Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι δεν είναι δυνατόν να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011, με λιγότερες θυσίες”, όπως λέει ο κ. Σαμαράς, θέση για την οποία και με διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, υποστηρίζει ο Θ. Σκυλάκος προσθέτοντας ότι “Μπορείς να διώχνεις τους ανθρώπους, δεν μπορείς όμως να διαγράφεις ούτε την αλήθεια, ούτε την κοινή λογική”.

Μάλιστα,  κληθείς να σχολιάσει όσα διέρρευσαν από κύκλους της Ρηγίλλης με αφορμή δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιώργου Πεταλωτή για τη διαγραφή του, δήλωσε στο ΑΠΕ ότι “Οι αντιδράσεις των κομμάτων δεν με ενδιαφέρουν. Το θέμα δεν είναι κομματικό. Αφορά την πορεία της χώρας. Έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται και όχι με τυφλό κομματισμό”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα