Έληξε η σύσκεψη με τους δανειστές. Στον πρωθυπουργό αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο

Έληξε η σύσκεψη με τους δανειστές. Στον πρωθυπουργό αυτή την ώρα το οικονομικό επιτελείο
Συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. Στη συνάντηση μετείχε ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ολόκληρο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης. (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό έχουν Ε. Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης προκειμένου να τον ενημερώσουν για την πορεία των συζητήσεων. Παραμένει ο στόχος της επίτευξης συμφωνίας μέχρι την Τρίτη. Συνεδριάζει το ΚΥΣΟΙΠ υπό τον Ά. Τσίπρα

Συνεργασία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που είναι σε εξέλιξη.

Η συνάντηση των υπουργών με τους θεσμούς διεκόπη λίγο μετά τις 5:30 το απόγευμα προκειμένου οι κκ Τσακαλώτος και Σταθάκης να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό για την πορεία των διαπραγματεύσεων και να υπάρξει συνεργασία και να κλείσουν τα οποία ζητήματα παραμένουν ακόμη ανοικτά.

Η συνάντηση των δυο πλευρών θα συνεχιστεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας με τον πρωθυπουργό. Στόχος παραμένει η συμφωνία μέχρι την Τρίτη.

Η Γερμανία πιέζει προς την αντίθετη κατεύθυνση

Παράλληλα, η Γερμανία άσκησε σήμερα πίεση για να επιβληθούν αυστηροί όροι σε μια νέα συμφωνία στήριξης της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως οι καταβολές των δόσεων της αρωγής πρέπει να συνδέονται με την πρόοδο που σημειώνει η Αθήνα στις μεταρρυθμίσεις και επισημαίνοντας το ενδεχόμενο η τελική συμφωνία να καθυστερήσει.

“Είναι εύλογο –αυτό είναι πεποίθησή μας– να καθορίσουμε το μέγεθος της πρώτης δόσης με βάση την έκταση της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Γιουργκ Βάισγκερμπερ στη διάρκεια τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Εντός του τρέχοντος μηνός η συμφωνία λένε οι δανειστές

Πάντως, ερωτηθείσα σχετικά η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ σημείωσε ότι οι συνεδριάσεις ήταν συνεχείς κατά το Σαββατοκύριακο και ότι είναι επικεντρωμένες στην κατάρτιση ενός καταλόγου προαπαιτούμενων – σε σχέση με το νέο πρόγραμμα – ενεργειών στις οποίες θα πρέπει να προβεί η ελληνική πλευρά και στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι κοινοβουλευτικές αποφάσεις.

Ως προς το ποτέ θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του ότι θεωρεί πραγματοποιήσιμη την περάτωση των διαβουλεύσεων εντός του τρέχοντος μηνός.

Πηγή: ΑΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα