ΕΝΦΙΑ και… 3η Σεπτέμβρη στην ατζέντα Βενιζέλου

ΕΝΦΙΑ και… 3η Σεπτέμβρη στην ατζέντα Βενιζέλου
Συνάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επικεφαλής των κομμάτων και κινήσεων της Ελιάς β Δημοκρατικής Παράταξης, Τρίτη 15 Ιουλίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) Eurokinissi

Σύσκεψη με στενούς συνεργάτες πραγματοποιεί σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Σε σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες οριστικοποιεί σήμερα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τη θέση του κόμματός του ενόψει του ραντεβού της Τρίτης με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, τόσο για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, όσο και την επερχόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, με αιχμή τον αντιρατσιστικό νόμο.

Του Γιάννη Πιτταρά

Ωστόσο, ψηλά στην ατζέντα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται και οι εξελίξεις μέσα στο κόμμα, ενόψει και των εορταστικών εκδηλώσεων για την 40ηεπέτειο από την ιδρυτική διακήρυξη του Ανδρέα Παπανδρέου.

Η ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να μην πυροδοτήσει νέο κύκλο εσωστρέφειας, με αφορμή το γεγονός ότι δύο ημέρες νωρίτερα – την 1η Σεπτεμβρίου – στον ίδιο χώρο του Ζαππείου, ο Γιώργος Παπανδρέου θα πραγματοποιεί τα εγκαίνια έκθεσης με ιστορικό υλικό του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή».

Εν αναμονή των δύο παράλληλων εκδηλώσεων τα φώτα του ενδιαφέροντος στρέφονται ήδη τόσο στις παρουσίες, όσο – κυρίως – στις απουσίες στελεχών όλων των τάσεων, που έχουν ήδη προσκληθεί.

Από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν, ότι η ομιλία του την 1η Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει ουσιαστικά και την πρώτη δημόσια παρέμβαση του για το εγχείρημα της δημιουργίας της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης και των ευρύτερων συνεργασιών από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Το στίγμα των προθέσεών του δίνει και μέσα από το κείμενο της ανακοίνωσης της εκδήλωσης που οργανώνει, όπου γίνεται λόγος για «προοδευτικές δυνάμεις οι οποίες κατανοούν ότι πρέπει οι ίδιες να μετατραπούν στην αλλαγή που οραματίζονται…»

Δύο 24ωρα αργότερα, πάντως, το δικό του μήνυμα θα εκπέμπει ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την ομιλία του στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου και κεντρικό σλόγκαν της εκδήλωσης «Όλοι μαζί ξανά, με τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη για τη νέα Αλλαγή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα